Kutatók Éjszakája, a tudás fesztiválja

A Debreceni Egyetem 2007 óta résztvevője a programsorozatnak

A Kutatók Éjszakája országos programsorozatát a debreceni kutatók témái is színesítik. Érdemes lesz szeptember 24-én ellátogatni a Debreceni Egyetemre, ezen belül is a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék programjaira.

A rendezvényt 2005 óta szervezik Európa-szerte, Magyarország 2006-ban lépett elő hivatalos résztvevővé. Mára 6 város 150 programmal várja a tudományok iránt érdeklődőket.  Az ország egyik legnagyobb múltú felsőoktatási intézménye, a Debreceni Egyetem kutatói 2007-ben nyitottak ablakot munkájukra, azóta pedig évről-évre színvonalas eseményekkel készülnek az egyetemi karok és intézetek.

Az évek során jócskán kiforrott, bővült Kutatók Éjszakájának célja, hogy a különböző tudományágakat bemutassák, és szerethetővé tegyék a fiatalok számára. A program hangulatának fontos eleme, hogy a kutatók élményeken keresztül adjanak át a látogatóknak olyan tudást, amelyet hosszabb távon is hasznosíthatnak. Mindemellett pedig ötleteket, motivációt kínáljanak, hogy miképpen tervezzék jövőjüket.

A tudományterületek azonban nem csupán a természettudományokat foglalják magukba, hanem megannyi bölcsészeti, társadalomismereti és humán ismeretkörbe is betekintést kínál a rendezvény. Ilyen különleges és a mindennapjainkban észrevétlenül is leggyakrabban alkalmazott terület a tanulmányi szakként országos szinten igen népszerű kommunikáció- és médiatudomány.

A debreceni Bölcsészettudományi Kar Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke színes programokkal csatlakozott a másfél évtizedes kezdeményezés 2021-es, cívisvárosi állomásához. Péntek este játékokon, beszélgetéseken és hasznos bemutatókon keresztül vezeti be a középiskolásokat életünk egyik legfontosabb, éjjel-nappal használt irányának tudatos, tudományos használatába. Segítséget kínálnak a sikeres álláskereséshez, karrierépítéshez. Kommunikációs készségeket fejlesztő játékokon lehet részt venni, az érdeklődők szeme előtt rajzolódik ki egy fesztivál arculata, de Oláh Szabolcs tanszékvezető közreműködésével egy saját álomvállalat alapjait is le lehet fektetni pénteken este a Debreceni Egyetem főépületében.

A rendezvény ingyenesen látogatható. Védettségi igazolvány nem szükséges a belépéshez, a szájmaszk viselése azonban, a legfrissebb egyetemi rendelkezéseknek megfelelően kötelező.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.