Klik - PDSZ: a köznevelési államtitkárság figyelmen kívül hagyja a tényeket

Budapest, 2014. január 28., kedd (MTI) - A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint a köznevelési államtitkárság figyelmen kívül hagyja a tényeket, csak saját álláspontját szajkózza a Klebelsberg Intézményfenntartó Központról (Klik) készült jelentéssel összefüggésben - közölte Mendrey László PDSZ-elnök kedden az MTI-vel.

 Állásfoglalásában a szakszervezeti vezető felidézte, hogy 2013 szeptemberében - dacára a „permanens sikertörténetnek” - a kormány miniszteri biztost nevezett ki a Klik vezetője mellé azzal a feladattal, hogy világítsa át és segítse a hivatal tevékenységét. A miniszteri biztos komolyan véve feladatát, tisztességgel tette a dolgát, és megtette jelentését - jelezte az érdekvédő.
Mendrey László szerint a köznevelési államtitkárság hétfői közleménye azonban tudomást sem vesz a miniszteri biztos jelentéséről. Ragaszkodva a „sikertörténet álságos és hamis mítoszához, folyamatosan szajkózza saját álláspontját, figyelmen kívül hagyva a rideg valóság riasztó tényeit”.

Kitért arra is, hogy Szabó Balázs jelentését „egy hónapig eltitkolták”. „Szabó Balázs ma már nem miniszteri biztos. Lehet, hogy Szabó Balázs nincs is?” - tette fel a kérdést Mendrey László, aki szerint a vizsgálat eredményeinek elfelejtése, figyelmen kívül hagyása bűn. 
Hétfőn az Index írt arról, hogy Szabó Balázs miniszteri biztos hetekig vizsgálta a közoktatás legfőbb irányító szervét. Jelentésében egyebek között azt írta: a Klik és elnöke tevékenységét hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása jellemezte. A jelentés személyesen az elnököt hibáztatja a 2013-as gazdálkodás szakszerűtlenségéért és a szervezet 2014-es költségvetésébe kódolt, az év végére akár 50 milliárdosra duzzadó hiányáért is - írta az Index.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.