Bemutatkoztak az Emmi leendő államtitkárai

Budapest, 2014. június 10., kedd (MTI) - Bemutatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) államtitkár-jelöltjeit kedden Balog Zoltán miniszter.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár és miniszterhelyettes, Lengyel Györgyi közigazgatási, Czunyiné Bertalan Judit köznevelési, Simicskó István sportért felelős, Soltész Miklós egyházügyi, Hoppál Péter kulturális, Veresné Novák Katalin ifjúsági és családügyi, Czibere Károly szociális és társadalmi felzárkózási, Zombor Gábor egészségügyi államtitkár lesz. A felsőoktatási államtitkár személyét néhány héten belül jelentik be, Balog Zoltán annyit mondott, hogy az államtitkár egy nemzetközi nagyvállalattól érkezik.

A miniszter budapesti sajtótájékoztatóján közölte: az uniós fejlesztések ügye is államtitkári rangra emelkedik. Amíg ennek vezetőjét megtalálják, addig a területet Köpeczi-Bócz Tamás helyettes államtitkár irányítja.

Balog Zoltán az államtitkárokat bemutatva kiemelte: az, hogy a minisztérium változatlan formában folytatja a működését, bizonyítja, hogy sikeres volt a létrehozása, és érdemes együtt tartani azokat a társadalompolitikai ágazatokat, amelyek közvetlenül érintik az emberek életét.

Továbbra is stratégiai cél a magyar emberek, közösségek lelki-testi egészségének az erősítése, és ehhez hozzátartozik a közművelődés is - mondta, hozzátéve: fontos továbbá a családok megerősítése, ez áll a kormány és tárca tevékenységének középpontjában.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.