Amnéziás leves
A receptje nem jut eszembe.
Pálinkás sertéspörkölt
Hozzávalók: 30 dkg sovány sertéscomb, 1 fej vöröshagyma, 1 db paprika és paradicsom, 1 dl étolaj, pirospaprika, só, kevés őrölt kömény, őrölt bors, majoránna, fél liter kisüsti szilvapálinka.
Asztalra készítjük a hozzávalókat, majd megisszuk a pálinkát. A többi már nem érdekes.
Túrós táska
Fél kilogramm tehéntúrót keverjünk el két tojássárgájával! Adjunk hozzá 1 dl tejfölt, szintén keverjük el! Szórjuk meg fahéjjal! Ízesítsük mazsolával (Tokajban aszúszemekkel kiváltható)! Az egészet öntsük diplomata táskába! Negyedórára tegyük sütőbe. 200 °C-on süssük, majd vigyük be a munkahelyünkre, és esztergapadon tálaljuk!
Máglyarakás
Vágjunk ki egy fát! Gallyazzuk le! A rönköt 30 cm-es darabokra fűrészeljük, majd baltával felaprítjuk! Hagyjuk száradni! A száraz tüzelőből rakjunk máglyát! Állítsuk rá Jeanne d’Arcot! Gyújtsunk alá! A tűz körül ugrálva énekeljük: „Kicsi a rakás, nagyot kíván!”
Somogyi Ferenc
Új hozzászólás