Három rendhagyó recept plusz a desszert

Amnéziás leves

A receptje nem jut eszembe.

Pálinkás sertéspörkölt

Hozzávalók: 30 dkg sovány sertéscomb, 1 fej vöröshagyma, 1 db paprika és paradicsom, 1 dl étolaj, pirospaprika, só, kevés őrölt kömény, őrölt bors, majoránna, fél liter kisüsti szilvapálinka.

Asztalra készítjük a hozzávalókat, majd megisszuk a pálinkát. A többi már nem érdekes.

Túrós táska

Fél kilogramm tehéntúrót keverjünk el két tojássárgájával! Adjunk hozzá 1 dl tejfölt, szintén keverjük el! Szórjuk meg fahéjjal! Ízesítsük mazsolával (Tokajban aszúszemekkel kiváltható)! Az egészet öntsük diplomata táskába! Negyedórára tegyük sütőbe. 200 °C-on süssük, majd vigyük be a munkahelyünkre, és esztergapadon tálaljuk!

Máglyarakás

Vágjunk ki egy fát! Gallyazzuk le! A rönköt 30 cm-es darabokra fűrészeljük, majd baltával felaprítjuk! Hagyjuk száradni! A száraz tüzelőből rakjunk máglyát! Állítsuk rá Jeanne d’Arcot! Gyújtsunk alá! A tűz körül ugrálva énekeljük: „Kicsi a rakás, nagyot kíván!”

Somogyi Ferenc

 

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.