A film forog tovább

Az Alba ellen könnyebb volt  Fotó: dvsckezilabda.hu

Nem unatkoznak a DVSC női kézilabdázói: Kudor Kitti Magyar Kupa-fináléra készülő együttese előbb Győrben, majd Székesfehérváron vendégeskedett bajnoki mérkőzésen. Felemás sikerrel.

Pedig a Bajnokok Ligája négyesdöntőjébe újfent bejutó címvédő élt már meg szebb, dicsőbb napokat, hiszen a Népligetben, első számú ellenlábasuktól elszenvedett kiadós vereség után menesztették a gárda trénerét, Danyi Gábort. Így, ha győzelemben nem is, abban mindenképp bízhattak a cívisvárosi lányok, hogy sikerül kihasználni a zöld-fehér óriás pillanatnyi sebezhetőségét. Az elképzelés néhány percig működőképesnek is tűnt: a DVSC bátor és agilis vállalások révén szerezte góljait, több egységgel is vezetett, ám negyedóra elteltével beindult az ellentmondást nem ismerő hazai henger és egy félidő alatt lerendezte a bajnoki pontok kérdését. A második játékrészben valóságos erődemonstrációt láthattunk a kisalföldiek világklasszisaitól, míg a Vasutas trénere, Kudor Kitti próbálta forgatni csapatát. Ennek eredményeképp hosszú kihagyás után újra pályára léphetett a súlyos térdsérülésből felépülő Poczetnyik Luca, és persze szóhoz jutott a kiváló befejezésekkel előrukkoló, végül három találatig jutó Petrus Mirtill is. A végeredményt jelentő 41-23-as vereség persze nem mutat jól, abban viszont valamennyien egyetérthetünk, hogy a lányoknak nem ezt a meccset kellett megnyerniük az áhított célok eléréséhez.

Hanem többek között az Alba Fehérvár ellenit, amelyen a visszavágás olthatatlan vágya is fűthette őket a Hódosban elszenvedett fiaskóért. Ennek lenyomataként kifogástalan lendülettel vetették magukat harcba a Köfém Sportcsarnok parkettáján. A Loki-offenzíva vezére és a 7-1-es roham első számú kulcsszereplője az első tíz percben öt gólig jutó Kovács Anna volt: mozdulatait szemlélve aligha merült fel bárkiben is, hogy létezik olyan játékhelyzet, amelyet ne oldana meg könnyűszerrel. A folytatásban azért akadt ilyesmire példa, és a csapat is meg-megállt időnként, de összességében megnyugtató távolságból figyelhették a zárkózni igyekvő hazaiakat. A félidei nyolcgólos különbséget sikerült ugyan megfeleznie Józsa Krisztián gárdájának, ám egy újabb elsöprő, 7-0-s sorozattal ellenfele minden reményét szertefoszlatta a Loki, a hajrában pedig néhány szemkápráztató megoldásra is futotta energiáikból. Az egyik ilyen jelenetnél Jeca Despotovic játszotta meg nagyszerű ütemben a „levegőben úszó” Vámosi Pannát, aki ügyesen pattintott a hálóba.

Elmondhatjuk tehát, hogy a győri pofon nem akasztotta meg a hajdúságiak lelkesedését, és a vártnál jóval simább, 33-20-as diadalhoz mindenki hozzátette a maga fontos részét, hiszen a gólvonalon, széleken, beállóban és átlövésben is meg-megvillantak a játékosok. Mindez rendkívül jó előjel a veszprémi kupahétvége előtt, ahol szombaton első megoldandó feladatként a Kisvárda tornyosul majd a tíz év után ismét fináléba vágyó debreceniek előtt.

Tóth Sándor

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.