Fejlesztések Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn

Nyíregyháza, 2014. június 25., szerda (MTI) - Hamarosan elkészül a mintegy 2,1 milliárd forint értékű idegenforgalmi fejlesztés Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn - közölte Kovács Ferenc, a nyírségi nagyváros polgármestere szerdán, a beruházás helyszíni szemléjén.

A több részprojektből álló fejlesztés részeként megújul a megyeszékhely üdülőhelye: a Nyíregyházi Állatparkban megépül egy, az Amazonas környékének állatvilágát bemutató Viktória-ház, egy pálinkaház, egy szabadidős kondipark. Emellett parkolóhelyeket építenek és sétányt alakítanak ki a Sóstógyógyfürdő központjában.

Kovács Ferenc tájékoztatása szerint a sétány már teljesen kiépült, a futópályát is használhatják a látogatók, a park körüli munkálatoknál a zöldfelület rendezése és a szabadidőpark kiépítése van hátra. Hozzátette: erre a projektrészre a teljes költségvetésből csaknem 150 millió forintot fordítottak. A sétány mentén padokat telepítettek, a központi parknál és a tó körül 45 térfigyelő vigyáz majd a biztonságra és a kihelyezett eszközök állapotának megóvására.

Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója a szemlén ismertette, hogy a parkfürdő és az állatpark előtti parkoló térkő burkolatot kap, ez - több más kisebb beruházással együtt - július 15-re készül el. A pálinkaház augusztusra épülhet fel. A csaknem 650 milliós állatparki programrész jól halad, ezzel párhuzamosan az élményfürdőben is bővítés kezdődött el.

A parkrendezés keretében több ezer évelő növényt ültetnek el a területen, felújítják a csónakázó melletti stégeket, és napozóteraszokat is kialakítanak - tette hozzá a vezérigazgató.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.