Érik az arany – HAJRÁ LOKI!

akcióban

Fantasztikus hangulatban, telt ház előtt nyert - igaz kicsit nyögvenyelősen - a DVSC-TEVA együttese szombaton este az Újpest ellen.

Ezzel a meccsel debütált bajnoki derbin az újjá varázsolt Nagyerdei Stadion. A szakmámnak köszönhetően megfordultam már a világ néhány hasonló funkcióval felvértezett létesítményében, de ez a debreceni valami nagyon szívet melengető. Ki van ez találva, hogy germanizmussal is vádolhassanak az ellenségeim. Minden adott. A kiszolgálás, a tálalás, a sajtóval való bánásmód. Kellett már ez fiúk!

Zsufi ház, húszezer néző. Ennyi legutóbb ezen a helyen, illetve az elődjében akkor volt, amikor a DMVSC a Nyíregyházával játszott, a tét az NB I-be jutás volt. A Teleki Gyula által dirigált elődök hozták is a kötelezőt. Tombolt a publikum. Akárcsak most.

Látszott a játékosainkon, hogy mindenképpen bizonyítani szeretnének. Ez néha görcsössé tette a lábakat, lassúbb gondolkodásra késztette az agyat, de az akarat hormonjaival nem volt baj. A földön túli hangulatban azért begyűjtöttük a három pontot.

És ebben a helyzetben illetlenség lenne kritizálni.  Van még két meccs, a mai állás szerint elég az egyiket nyerni. Reméljük, a Honvéd elleni hazai, utolsó kilencven perc után meg lesz a hetedik elsőség a bajnokságban.

Aztán irány a BL.

Kósza pletykák már szájra kaptak játékosok érkezése ügyében. Beszélnek Halmosiról, a Fradiból Jovanovicsról és az újpesti Sulicot is emlegették. Megjegyzem, utóbbi nagyon pengés gyerek, forgatta a mieinket szombat este rendesen, mint parkettáncos srác a nálánál két fejjel magasabb partnerét.

Jól vizsgáztak a zsaruk is, percek alatt levezényelték a tömeget a hármas sípszó után. Talán csak a beléptetésnél kell majd legközelebb a nagyobb és precízebb ellenőrzés. A lilák drukkereinél ugyanis számtalan petárda és tűzijáték lapult, amit becsempésztek a vendégek szektorába. Ezért pedig tuti megbüntetik a Lokit kedden a fegyelmi bizottság ítészei.

Mert ennek a 3:1-nek ára van...

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.