Debreceni Egyetem – DVSC: közös úton

Makray Balázs és Bács Zoltán  Fotó: DVSC

Együttműködési megállapodást kötött egymással a Debreceni Egyetem és a DVSC labdarúgóklubja. A közös munka többek között az egyébként is szoros kapcsolat elmélyítésén túl tudományos ösztöndíj alapítását, jótékonysági események szervezését, de például a sportegészségügyi munka fejlesztését is jelenti.

November 15-én, kedden írták alá a Debreceni Egyetemen azt a megállapodást, amely a felsőoktatási intézmény és a DVSC cégének-klubjának egyébként is szoros közös munkáját még komolyabb, távolabbra mutató együttműködéssé fűzi. A további közös út „első lépésénél” többek között jelen volt prof. dr. Bács Zoltán, a DE kancellárja és Makray Balázs, a piros-fehérek cégvezetője. Az eddigiek alapján azt mondhatjuk, hogy a közös munka az egyetem és a Loki között már alapvetően is eredményesen működött. Ennek bizonyítéka például, hogy a Nagyerdei Stadionban külön szektort jelöltek ki az egyetemisták számára, ahol a DE polgárai kedvezményesen tekinthetik meg a Vasutas összecsapásait. Ezúttal azonban számos más téren is közösen fognak munkálkodni a megállapodott felek. Sportegészségügyi, sportdiagnosztikai együttműködés is köttetett. A stratégiai megállapodás része volt továbbá, hogy az egyetemi szektort továbbra is fenntartják, illetve fejlesztik. Továbbá hagyományteremtő szereppel rendezték meg a legutóbbi, Mezőkövesd elleni, idei utolsó hazai bajnoki után az egyetemi szektorban helyet foglalt szurkolók számára az úgynevezett aftermatch bulit, amelyen kizárólag az egyetemista drukkerek vehettek részt.

A kutatási és tanulmányi munkákkal kapcsolatban is megállapodás, illetve tervek születtek. Olyan ösztöndíjak alapításáról egyezett meg az egyetem és a DVSC, amelyek azok munkáját, kutatását, tudományos felkészülését támogatják, akik szakdolgozatukban, záródolgozatukban, TDK-, vagy OTDK-dolgozatukban közvetlenül foglalkoznak tudományos alapon a sporttal, vagy magával a DVSC-vel. A DEAC nemrégiben kupamérkőzésen fogadta a Dóczy utcai stadionban a Lokit. Akkor hivatalosan ellenfélként vett részt az eseményen az egyetem és a Loki, ám a megállapodás is bizonyítja, hogy a két fél között korántsem lehet ellentétről szó, hiszen közösen dolgoznak a debreceni sport, illetve immár a sporttudományos élet gyarapításán, a város hírnevének öregbítésén.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.