DEAC-csapás az Atomra

Shaquille Hines  Fotó: DEAC Kosárlabda

A DEAC kosárgárdája új igazolása, Shaquille Hines vezérletével a szezon első találkozóján legyőzte az örök rivális Paksot. Tóth Ádámék szombat este 97-83 arányban diadalmaskodtak az Oláh Gábor utcán.

Majdnem nyolc hónapnyi szünet után újra pályára léptek a Debreceni Egyetem – szurkolók és szakértők szerint is bajnokesélyes, de biztosan dobogóra pályázó – A-csoportos “fekete-fehér” kosarasai. A derbi fényét emelte, hogy az Oláh Gábor utcai kosárcsarnok nem csupán labdapattogástól, hanem a csaknem teljes teltházat számláló szurkolóseregtől visszhangzott. Érdekesség, hogy a két alakulat „közös” története során a Debrecen mindössze három alkalommal aratott győzelmet a kékek ellenfeleként. A játékszer a magasba szállt, a közönség felharsant, Tóth Ádám megnyitotta a szezont: zsákolt egy jókorát. A különleges eseménysorozatot Stefan Moody folytatta hárompontossal, majd a cívisvárosiak előnye hamar kétszámjegyűre növekedett, miután a frissen ideszerződő Shaquille Hines hármasai is célba értek. Braniszlav Dzunics, az atomvárosiak mestere hiába törte a fejét, nem sikerült megfejtenie Kovács Adrián taktikáját. Csupán kétségbeesett zárkózásra futotta Lóránt Péterék megoldásaival. A mindössze három pontnyira lecsökkentett előnyt a hazaiak részéről ezúttal a szintén újonc DEAC-mezes Molnár Márton és a tavalyi év egyik kiemelkedő debrecenije, Djordje Drenovac tornázta vissza. És, hogy teljessé váljon a kép, a bombaformában kosarazó Hines méltó csattanóval zárta a félidőt. Az amerikai a dudaszó pillanatában ejtette be újabb tripláját. A nagyszünetben 50-41 állt az eredményjelzőn.

A pihenőről visszatérve Moody folytatta a kiváló irányítást, igen fontos triplákkal és látványos passzokkal fűszerezve. Hines pedig továbbra sem elégedett meg a kettesekkel, így hatodik távoliját is sikerrel gyűrűbe zúgatta. Az utolsó negyedben a kapitány is talpraugrasztotta a publikumot, hiszen Polyák László a sarokból volt eredményes és 10 pontjából 9-et hármasból gyűjtött össze. A Debreceni Egyetem kosarasai végül magabiztos játékkal 97-83-ra győzték le az Atomerőmű csapatát. Nyugodtan állíthatjuk tehát, hogy a bemutatkozás minden tekintetben eredményesre sikerült. Hines 24/18–as mutatóval zárta az estét, Tóth Ádám 17-ig jutott, egy hármassal, a meccs hajrájában pedig pályára futott az Akadémia ifjú tehetsége, Asszú Ádám is.

Moodyékra szerdán újabb rangadó vár, hiszen az első meccsét elhalasztani kényszerülő Szolnok vendégeként lépnek majd pályára. Az Olaj első ellenfele, az Alba Fehérvárnál tapasztalt koronavírus-fertőzések miatt nem játszhatta le nyitómeccsét. A legutóbbi szűrések szerint azonban a szerdai páros összecsapásának a Debrecen, és a házigazda tiszaligetiek részéről sincs akadálya.

Barna Marci

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.