Borsodi települések tiltakoznak a nyomorexport ellen

Miskolc, 2014. május 29., csütörtök (MTI) - Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településének polgármestere aláírásgyűjtésbe kezdett miskolci önkormányzat május 8-ai rendeletmódosítása ellen, amely szerint a szociális bérlakásokban élők akkor kaphatnak lelépési díjat, ha a pénzért Miskolc határán kívül vásárolnak ingatlant - írta a BorsodOnline.

Az Észak-Magyarország című napilap hírportálja emlékeztet: a Fidesz-KDNP többségű miskolci közgyűlés a korábbi jogszabályt egészítette ki azzal a szövegrésszel, hogy a szociális bérlakásokban élők csak abban az esetben kaphatják meg a 1,5-2 millió forintos lelépési díjat, ha Miskolc határán kívül vásárolnak érte ingatlant.

A hír hallatára Nyékládháza és Mályi vezetői aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy a miskolci önkormányzat helyezze hatályon kívül a rendeletnek ezt a kitételét, szerdán pedig Kazincbarcika is csatlakozott hozzájuk. Erre, vagyis, hogy aláírja a tiltakozást, a város szocialista többségű képviselő-testülete egyhangúlag hatalmazta fel Szitka Péter polgármestert, aki az ülésen nyomorexportnak nevezte, amit Miskolc tervez - olvasható a portál cikkében.

Az írás kitér arra is, hogy a kazincbarcikai testület által elfogadott javaslatban az áll: „Önkormányzataink kinyilvánítják, hogy nem támogatják azt, hogy bármely önkormányzat a szociális jellegű problémáinak megoldását a szegénység exportjával oldja meg" (...), Miskolc „a saját önös céljainak elérése érdekében más önkormányzatokat hátrányos helyzetbe hozza, azzal, hogy a számára nem kívánatos személyeket a város közigazgatási határán kívülre költözteti. Ez a döntés a településeiken egyébként is meglévő súlyos szociális gondokat még inkább fokozná...” - olvasható a cikkben.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.