Baptisták szervezik a tégláskertieknek

Gumicsúszda a kicsiknek

Négy napos majálisi rendezvénysorozat kezdődött a Tégláskertben a Debreceni Baptista Gyülekezet szervezésében. Az első napon, május elsején mintegy kétszáz érdeklődő volt ott jártunkkor, a déli órákban.

Vas Lajos, az egyik fő szervező elmondta, hogy a céljuk a kapcsolatteremtés a Tégláskertben lakókkal, gyülekezeti közösségépítés, illetve személyes kapcsolatok kiépítése.

Az idén először keresték meg a baptisták a tégláskertieket, elsősorban abból az okból, hogy szeptemberben a baptista gyülekezet kezelésében újra indul az iskola, mégpedig a minőségi tanítás és nevelés szellemében. Nincs azonban szó kapcsolat-nélküliségről, hiszen már évek óta sikeresen működik a tégláskertben a Freedom Közösségi Ház, amely elsősorban a fiatalok előtt nyitott közösségi tér, segítő támasz. A vezetőjük, a rendezvénysorozat másik fő szervezője Keczán János elmondta, örömmel vesznek részt a szervezésben, hiszen amióta működik a házuk, jó kapcsolatot alakítottak ki a tégláskertiekkel.

A szervezők hangsúlyozták, hogy nem céljuk a tégláskerti reformátusok elcsábítása, (természetesen őket is szeretettel várják az iskolába és a rendezvényekre is), hanem azok megkeresése, akik még nem tartoznak keresztény közösséghez.

Az első napon Pető Albert vezető lelki pásztor köszöntötte a megjelenteket, aztán elkezdődtek a programok.

Teremfoci a fiataloknak, kispályás, napsütötte labdarúgás a férfiaknak, kézműves foglakozás lányoknak, asszonyoknak, gyerekeknek, sakkverseny, pingpong megmérettetés, ugrálóvár és trambulin a legkisebbeknek. Volt tehát minden generációnak kínálat, ne is lehetett unatkozó fiatalt, vagy felnőttet látni.

Ingyenes ebédet kínált a szervező csapat, dr. Karancsi János olyan ízletes pörköltet főzött, hogy a gasztronómia kedvelői bizonyára emlékezni fognak rá sokáig. (Néhány ismerősöm óvatosan visszalopakodott másodjára is az ételkapót sorába.)

A rendezvény folytatódik, a további programok ITT, az május elsejei eseményről készült képet ITT2 láthatók.   

B.A.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.