Áttekintő piros-fehéren

Decemberben folytatják a kézis lányok  Fotó: DVSC Kézilabda

Az egyik kontinensviadal épp zajlik, a másik világesemény pedig néhány nap múlva kezdődik. Az egyikben érintett a Vasutas, a másikban sajnos még csak hazánk sem. Miújság a két válogatottszünet között a Loki focistáival és kéziseivel. 

Talán nézzük aktualitási sorrendben! A DVSC Schaeffler irányítója, Vámos Petra, két beállója, Bordás Réka és Füzi-Tóvizi Petra, jobbszélsője, Töpfner Alexandra és balátlövője, kapitánya, Hornyák Dóra válogatott-kötelezettségeinek tesz eleget szomszédságunkban, az Európa-bajnokságon. A nemzeti csapat némileg gyöngélkedik, az eddigi szezon alapján azonban a Vasutas-lányok már kevéssé. Az itthon maradtak számára zajlik az edzés. A Szilágyi Zoltán vezette alakulat rengeteget köszönhet sziporkázó francia kapusának, a nyáron érkezett, máris bevált Catherine Gabrielnek. Az előtte sorakozó védelemben időnként jelentkeznek szervezetlenségi bakik, a lövőkre való kilépés okoz néha fejtörést. A támadásokat illetően az átlövők bátortalansága lehet egy-egy meccsen szembetűnő, de korántsem lehetnek jogosak szidalmaink, hiszen az eddigi szezont tekintve, átfogóan a DVSC Schaeffler igenis eredményesen menetel. Külön pozitívum a beállók fékezhetetlen bevetése, Töpfner szélsőjátéka és Kácsor Gréta, aki a támadáson, átlövéseken túl rendre a védelem egyik stabil pontja. Az első mérkőzések meggyőző produktuma négy magabiztos győzelmet hozott, majd egy igencsak elfogadható győri vereséget. Az idény eddigi egyetlen vakfoltja a Budaörstől elszenvedett „áramszünetnyi” vereség, ettől függetlenül a tavalyi bronzérmes piros-fehér hölgyek megállíthatatlanul menetelnek a harmadik pozícióban. Decemeberben jön a folytatás idegenben az MTK otthonában, majd Siófokon, december 16-án pedig Debrecenbe látogat a Vác. Már biztos maradókról is tudni, hiszen Petrus Mirtill és Szabó Nina is meghosszabbította szerződését a klubbal, mindketten 2025-ig. Az energiaellátás miatti aggályokat illetően a kézis lányoknál egyelőre nincsenek biztos hírek azzal kapcsolatban, hogy a Hódos huzamosabb időre be kényszerül-e majd zárni.

Nem úgy a focistáknál. Már napok óta újabb és újabb kiegészítésekkel hallani a hírt, hogy a Nagyerdei Stadion sajnos kényszerpihenőre szorul majd a fűtés, villany és víz, tehát a rezsiárak miatt. Ez az intézkedés várhatóan az egész magyar labdarúgást érinteni fogja majd heteken keresztül. Először azonban nem túl keserves okból fog szünetelni a világfoci: november 20-án ugyanis elrajtol a katari rendhagyó világbajnokság. A Lokinak addig azonban lesznek még megmérettetései - remélhetőleg pontban gazdag meccsek. A hullámzó teljesítménnyel rajtoló Vasutas nehezen állt a győzelem útjára, bár döntetlenekből származó vigaszpontok érkeztek az elején. Idegenben egyáltalán nem volt ok az örömre, egészen október végéig, amikor Kecskemétről raboltak bravúrosan pontot Bódi Ádámék. A csapat gyengébb pontja még mindig a Ferenczi János által fémjelzett bal hátsó védelmi szárny, ellenben balszélen elöl-középen van egy Dzsudzsák Balázs, aki újból fénykorát idéző futballt mutat. A DVSC a fájó kudarcokat feledtetve olyan győzelmekkel örvendeztette meg idén szurkolóit, mint a Fehérvár elleni diadal, az Újpest kiütése, eddig kettő, a Dabas és a DEAC elleni győzelem a magyar kupában. Vagy épp az első idegenbeli siker, legutóbb, Angyalföldön, amely Dzsudzsák egészen káprázatos szabadrúgásgóljával kezdődött.

Úgy tűnik, a zsibis lángos valóban megtette hatását. A focisták a hetedik pozícióból várják a folytatást, amely szerdán esedékes a Nagyerdőn, az utolsó hazai meccsen, Mezőkövesd ellen. Szombaton pedig utoljára még 2022-ben Felcsútra utazik Srdjan Blagojevic felívelő pályára állt legénysége. 

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.