Végállomás, Lokomtív-szezonzárás

Lehetett volna egy kicsit "érmesebb" is a befejezés  Fotó: DVSC

Befejezte az idei bajnoki kiírást Szrdjan Blagojevics legénysége, a DVSC. Fájdalmas 4-1-es felcsúti pofonba futottak bele a debreceni legények az utolsó megmérettetésen, ám az ötödik helyen végzett Vasutas hazai pályán nagy riválisa legyőzésével búcsúztatta a szezont.

Meglehetősen mozgalmas idényen vannak túl Dzsudzsák Balázsék, hiszen a szó szoros értelmében mindenből kijutott. Volt nemzetközi kupa, nagy bajnoki diadalok, vereségek a kiesővel szemben, Magyar Kupa, meg egy ötödik hely a végére – amely kissé keserédes búcsút kíván a nyári felkészülés előtt. Ettől függetlenül nem igazán lehetünk csalódottak az európai kupaporondon is tisztesen helytállt legénységgel szemben.

A 2023-as nyár végét nemzetközi megmérettetésekkel kezdte a piros-fehér gárda. Az örmény Alashkert ellen vívta ki a Konferencia Liga-továbbjutást a cívisvárosi csapat, ám a győztes bajnoki szezonkezdetet követően kellemetlenül, ötöt rúgva parancsolt megálljt nemzetközi vizeken a Rapid Wien a Nagyerdőn. Innentől a hazai szereplés volt terítéken, amely alapvetően jól indult, és méltán volt kilátásban a reális célkitűzés: újra odaérni a dobogóra és Európába. Ehhez alapvetően szükséges pontgyűjtésbe kezdett a Vasutas, ám a sors nem igazán volt kegyes Bárány Donátékhoz. Súlyos, kellemetlen sérülések nehezítették Blagojevics-mester dolgát, valamint a frissen visszajutó Diósgyőr is mumusnak bizonyult, akárcsak az azóta kieső Mezőkövesd gárdája.

Szeptemberben ráadásul indult a kettős terhelés, jött a kupa, Eger, majd Győr is fejet hajtott a debreceni rutin előtt. Izgalmasan alakult a bajnoki szezon, gyorsan változtak az érmes pozíciók tulajdonosai, ám a versenyben a Loki is erős résztvevőként vett részt. A téli felkészülés jókora terheléssel fejeződött be az edzőmeccsek okán, majd jött az a bizonyos február. Valóságos Loki-parádé vette kezdetét, szurkolói szemmel nézve legalábbis álomszerű kiírás várt a csapatra. Az esztendő második havában négy hazai csatát is vívott a Lokomotív, ebből kétszer a legnagyobb rivális Fradi látogatott a Nagyerdei Stadionba. Lehetett volna szebb emlék is…

A bajnoki csatában szoros küzdelem után maradt alul 2-1 arányban a hazai alakulat, majd a Magyar Kupában a büntetők fogtak ki Stefan Loncarék összeállításán. Összesítésben ugyancsak 2-1-re a kupaderbit is a fővárosi zöldek vitték el, meglehetősen népes szurkolóhad előtt. A szezon hajrája aztán egyre több nyitott kérdést zárt le, lassacskán eldőlt, hogy jövőre nem találkozunk a Mezőkövesd és a Kisvárda legénységével. Egyetlen dilemma maradt: vajon meglesz-e a negyedik pozíció, valamint az európai kvalifikáció? Egy fordulóval a vége előtt dőlt el. A Loki sorsa nem saját kezében volt, ezt kihasználva pedig a Felcsút élt a lehetőséggel és elfoglalta a tabella utolsó „érmetlen” helyét. A Fehérvár legyőzése kellemes hazai búcsút kínált a debreceni rajongóknak, majd Felcsúton fájdalmas vereséggel zárult a szezon.

Akikre semmiféle panasz nem lehet, azok kétségkívül a csapat szurkolói. Valamennyi mérkőzésen lélekszakadva biztatták kedvenceiket, valamint a DVSC és a Debreceni Egyetem együttműködésének köszönhetően az egyetemi polgárság is jelentős létszámban képviseltette magát a hazai összecsapásokon.

A csapat négyhetes pihenőt követően kezdi majd a felkészülést.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.