Valami bűzlik Dániától

Azt mondta az isteni Pinyő - alias Pintér Attila szövetségi kapitány - csütörtökön a magyar-dán meccs után, hogy azért nyertek Hamlet utódai, mert vezérük, Morten Olsen már 14 éve irányítja őket.

Attila - már megbocsáss a tegeződésért -, de mosolyogni való az indokod. Az északiak sokkal jobbak voltak. Úgy grundoztak a mieinkkel, mint amikor anno néhány éve a tengerpartról berendelték őket, otthagyván a nyaralást, a csajokat és lazán megnyerték az Európa bajnokságot.

Csütörtökön este megint csalódnunk kellett. Ne szépítsük: óriási mákunk volt, hogy nem kaptunk egy ötöst. Húszezer néző tombolta végig a kilencven percet, hullámoztak, üvöltöttek, de csak magukat szórakoztatták.

Nem szeretnék fanyalogni, rúgtunk két gólt, de aki látta a derbit, az azt is konstatálta, messze vagyunk Európától. Dánia jobban teljesített.

És akkor visszatérve a hegyeseket köpő Pintérre. Valaki magyarázza már el nekem, laikusnak, hogy mit keres a teljes magyar illetőségű győri egylet a válogatottban. Mert valljuk meg őszintén, sem Lipták, sem Lang, sem Rudolf nem tolta a szekeret. És akkor ne is beszéljünk Gyurcsóról, Tőzsérről, meg Pátkairól. A mi szívünk a debreceniekért dobogott, de Korhuték sem alkottak maradandót.

Ez a 2:2 hízelgő ránk nézve. Említette a mi Attilánk, hogy egy magyar klub meghiúsította a legutóbbi összetartásokat. Nevet nem mondott, de minden bizonnyal Diósgyőrre gondolt. Szivicset pont a meccs napján tiltották el fél évre, a keretben pedig nem volt miskolci labdarúgó. Na, ennyit a szakmai optimalizációról.

Ami tökéletes volt: a rendezés. Hibátlan kiszolgálás, tiszta körülmények, udvarias felügyelők. Mondjuk, nem is nagyon mert volna kötekedni velük senki. Mindegyikük bicepszének átmérője majd fél méternél kezdődött.

És még valami. Egy debreceni cég, a Felföldi Édességgyártó kft mind a húszezer nézőt megajándékozta saját gyártású, sózott kukorica csemegéjével. Csinos hostess lányok osztogatták a Cornstixx nevű terméket a bejáratoknál. Felföldi ötmilliót áldozott a reklámra, híreink szerint még plusz egymillióért vásárolt is a fényújságban.

Állítólag éves szerződést szeretett volna kötni a Nagyerdei Stadiont működtető kft.-vel, de meg sem hallgatták. Így a pénz most az MLSZ kasszáját gyarapítja, nem a hazait, esetleg a DVSC-ét.

Erre mondják: senki sem lehet próféta. Ha öt millát megszorzok tizenöt hazai Loki meccsel, meg a nemzetközi kupa derbikkel, az közel száz misi. No comment!

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.