Újra vetítik a Sikerült!? című filmet

Jelenet a filmből

Teltházas érdeklődés mellett mutatták be idén májusban a debreceni Delta moziban Varga József nagyjáték filmjét, Sikerült!? címmel. A feltett kérdés a rendszerváltás megvalósulására vonatkozott. A néhol groteszk elemekkel megtűzdelt filmet meglepően jól fogadta a közönség. Aki, akkor nem jutott el a vetítésre, most megteheti.

Miért érdemes megnézni a filmet?  Erre, válaszoljon az alkotó filmajánlója!

- Azért érdemes megnézni az alkotásomat, mert….ez a film, egy amatőr filmes embertől, lelkes amatőr szereplőkkel, józsai és debreceni helyszínekkel, minden anyagi támogatás nélkül készült. Ez a film az elmúlt 25 év történéseit dolgozza fel játékfilmes formában, szatirikus elemekkel. Ez a film a te életed is lehetne, de szerencséd van, ha nem. Amennyiben ebben az országban mindennel meg vagy elelégedve, ez nem a te filmed.

A két vetítés között eltelt időszakról kérdeztük Varga Józsefet, az alkotót.

- Az elmúlt pár hónapban többször próbálkoztam a film terjesztésével, de elég nagy falakba ütköztem. Országos tévé csatornák nem voltak vevők a filmre, valószínűleg a film témája okozhatott „érdektelenséget”. A Debrecen belvárosában lévő moziban is szó volt a film vetítéséről, de csak fárasztás lett belőle, ügyesen udvariasan hárítottak. Tanulság: Nemcsak meg kell tudni csinálni egy filmet, de a forgalmazáshoz is érteni kell.

- A tavaszi vetítés óta, úgy tűnik, beteljesedett egy-két filmbeli jóslat.

A film az elmúlt 25 év eseményeinek lenyomata. Beigazolódott néhány dolog, amit akkor még csak sejteni lehetett pl. a stadionok üres kongása, a korrupció, de már sejthető volt a szociális feszültségek növekedése is.

- Mikor lesz a Sikerül! második, nyilvános vetítése?

- 2014. november 6-án 18 órától lesz Debrecenben az Újkerti Delta moziban. Belépés: becsületkassza a „demokratizmus” jegyében

dalnoky

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.