A főtt tojás számtalan módon felhasználható, fogyasztható. Önmagában és különböző töltelékekkel. Ráadásul egészséges is. Reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora, vendégvárás, előétel, hidegtál… Tökéletes választás lehet.
A töltelék alapja a tojás sárgája, amit tejföllel, mustárral, majonézzel krémesre keverve tovább ízesíthetünk ízlés szerinti fűszerekkel, húspépekkel, zöldségekkel. A tojásfehérjékbe a tölteléket kanállal vagy habzsákból is tehetjük. Pár perc alatt kisütve is tálalható.
A 10 perc alatt keményre főzött tojásokat megtisztítjuk héjuktól, félbevágva kiszedjük a sárgáját. Összekeverjük tejföllel, mustárral, majonézzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kevert kapott masszával töltjük a fehérjét. Díszítésüknek, tálalásuknak csak a fantázia szabhat határt. Petrezselyem levéltől a köménymagon át a piros aranyig sok minden használható.
Hozzávalók: 10 db tojás, 1 nagy kanál tejföl és majonéz, kis kanál mustár, só, bors. Ezen összetevők helyett tormával, sajtkrémmel, joghurttal, fűszerekkel is kipróbálhatjuk.
Új hozzászólás