Többgenerációs krumplistekercs

Sütés előtt

Dédnagymamám készítette ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt mindig az unokái számára, így édesanyám egyik gyermekkori kedvence volt. Születésnapja alkalmából készítettem el neki először, és nagy sikert aratott a gyermekkor visszaidézése.

Hozzávalók:

krumpli, liszt, só

Elkészítés:

A krumplit sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomóval összetörjük. Lassan adagoljuk hozzá a lisztet, amíg jól gyúrhatóvá nem válik. Ha már megfelelő az állaga, hengert formázunk belőle és kb. 1-1,5 cm vastagságú korongokat vágunk belőle. Belisztezünk egy sima felületet, és a korongokat palacsinta formájúra, laposra nyújtjuk. A lapokat olajjal bekenjük, majd feltekerjük, így újra egy hengert kapunk, amelyből most csiga formát készítünk. Kiolajozott tepsibe helyezzük a csigákat, és a tetejüket is megkenjük olajjal. Addig sütjük, míg barna nem lesz a teteje.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.