Dédnagymamám készítette ezt az egyszerű, de nagyszerű ételt mindig az unokái számára, így édesanyám egyik gyermekkori kedvence volt. Születésnapja alkalmából készítettem el neki először, és nagy sikert aratott a gyermekkor visszaidézése.
Hozzávalók:
krumpli, liszt, só
Elkészítés:
A krumplit sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomóval összetörjük. Lassan adagoljuk hozzá a lisztet, amíg jól gyúrhatóvá nem válik. Ha már megfelelő az állaga, hengert formázunk belőle és kb. 1-1,5 cm vastagságú korongokat vágunk belőle. Belisztezünk egy sima felületet, és a korongokat palacsinta formájúra, laposra nyújtjuk. A lapokat olajjal bekenjük, majd feltekerjük, így újra egy hengert kapunk, amelyből most csiga formát készítünk. Kiolajozott tepsibe helyezzük a csigákat, és a tetejüket is megkenjük olajjal. Addig sütjük, míg barna nem lesz a teteje.
Új hozzászólás