Schiffer: a Fidesz bebetonozta az energiafüggőséget

Nagykanizsa, 2014. január 17., péntek (MTI) - Orbán Viktor három évvel ezelőtt nemzeti szabadságharcot hirdetett, de most "odadobta a hazát Moszkvában" - fogalmazott Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke pénteken Nagykanizsán.

 

    A politikus a párt Zala megyei képviselőjelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón kijelentette: a paksi erőmű bővítéséről kötött moszkvai megállapodással a Fidesz "több generációra bebetonozta az ország energiafüggőségét". Miközben 2010 nyarán harcot hirdetett az államadósság ellen, azzal szemben a mostani orosz megállapodással "adósrabszolgaságba hajtotta a következő generációkat is".mSchiffer András szerint az elmúlt napokban minden választópolgár számára világossá válhatott, hogy "amit a Fidesz mond, annak minden esetben a fordítottja igaz". Ha a moszkvai megállapodásnak megfelelően valósulna meg a paksi bővítés, akkor nemhogy csökkenne, hanem a duplájára szökhet fel az áram ára.

    Az LMP társelnöke arról is beszélt, hogy meglátása szerint az elmúlt napokban tisztult a kép: "a nemzeti cinizmus rendszerével szemben felsorakoztak a múlt árnyai". Láthattunk egy "politikai reinkarnációs kísérletet Gyurcsány Ferenc, Kuncze Gábor és más levitézlett politikus előadásában".nHa valakinek elege van a jelenlegi kormányból és "nem kívánja vissza a 2010 előtti panoptikumot", annak az LMP jelenthet reményt - tette hozzá. Mint mondta: az LMP színeiben több "kormánykárosult" is indul, köztük Hadházy Ákos, "a szekszárdi trafikmutyi leleplezője", Varga György, akit Mészáros Lőrinc "mozdított el" a felcsúti polgármesteri székből, valamint Gál Ferenc, aki a saját földjét próbálja megvédeni "a fideszes földfoglalóktól".

    A három zalai választókerület jelöltjeit bemutatva elmondta: a Zalaegerszegen induló Paksy Zoltán a párt egyik alapítója, még védegyletes aktivistaként kerültek egymással kapcsolatba. A választástörténettel is foglalkozó történész-levéltáros négy évvel ezelőtt is megmérette magát a zalai megyeszékhelyen a parlamenti választásokon.

    A keszthelyi választókerületben Németh Áron Csaba ugyancsak az LMP jelöltje volt négy évvel ezelőtt. A római katolikus hitoktatói és kommunikációs-művelődésszervező végzettségű fiatal Tilajban, egy kistelepülésen él, Hévízen ortopédtechnikai asszisztensként dolgozik.

    Nagykanizsán indul az LMP 106 egyéni jelöltjének legfiatalabbika, a 23 éves Tringer Ferenc. Négy évvel ezelőtt gépésztechnikusként végzett, jelenleg CNC-gépkezelőként dolgozik.
 MTI 2014. január 17., péntek 17:24
 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.