Pozsár Lajos

Pozsár Lajos

Pozsár Lajos 1956-ban született Debrecenben. A Csapókerti Általános Iskola, majd a Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskola elvégzése után az Ybl Miklós Építőipari Főiskola műszaki karán végzett, építőipari üzemmérnökként. 1988-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki karán szerzett oklevelet. 1993 óta magánvállalkozó, építőipari kivitelezés, tervezés területen. Több társasházat tervezett és épített. Ő kivitelezte a téglási görög katolikus és az ebesi református templomot. Egy 23 éves lánya van, aki egyetemen tanul. Aktívan teniszezik. A 11-es körzet jelöltje.

- Miért választotta közéleti tevékenysége segítésére vagy, ha úgy tetszik: terepéül a DISZ Közéleti, Kulturális és Sport Egyesületet?

Nagyon egyszerű okok miatt választottam a DISZ-t, mert párt- és politikamentes, nonprofit szervezet. Egyesület, amelybe bárki beléphet. Politikai hovatartozástól függetlenül. Nem ez számít számukra, csak a teljesítmény.

- Mi az, amit a városban, úgy általánosan javítani kellene?

Debrecenben nagyon sok, használaton kívüli épület van, ezeket kellene hasznosítani. Vagy nagyon olcsón bérbe adni és hasznosítást kérni cserében a bérlőtől, vagy olcsón eladni. De a hasznosítatlan ingatlan csak viszi a pénzt, romlik az épület állaga, csökken az értéke.

Javítani kellene az amatőr sport helyzetét és növelni a támogatásukat. Elszomorító, hogy mekkora pénzeket ölnek a fociba, miközben sok városrész van, ahol nincs megteremtve a tömegsport lehetősége, és az amatőr sport nem kap kellő támogatást. Nem elég azt mondani, hogy az iskolákban kötelező hetente öt alkalommal megmozgatni a gyerekeket. Meg kell teremteni a lehetőségét a felnőttek mozgásának is.

- Miért volt fontos számára indulni az önkormányzati választásokon?

Azért gondoltam, hogy indulok, mert nagyon sok tapasztalatom van a szakmám területén, és ezt szeretném hasznosítani a város, nem csak a 11-es körzet érdekében. Ilyen egyszerű.

A DISZ és dr. Dobrossy István polgármesterjelölt támogatja