Kaptam egy megtisztított nyulat. Nem mintha bármit is tudtam volna kezdeni vele szőröstül-bőröstül. Már csak az a kérdés maradt, mi is legyen belőle vacsorára. Egyéb pörkölt tegnap volt, akkor tegyük a sütőbe! Ráér magának megsülni – gondoltam, és így is lett.
Elővettem egy üvegtálat, az aljára kevés olajat öntöttem, fokhagyma gerezdeket szórtam, majd rá a feldarabolt nyuszi húst. Só, bors, kis lilahagyma, gulyáskrém, egy deci vízzel. Köretként sózott krumpli darabokkal. Lefedve az üvegtetővel 200 fokos sütőben egy óra alatt elkészült, utána azért még fedő nélkül visszatettem 20 percre, kicsit pirítani. Mindez egy kb. negyedórás előkészület igényelt, és az eredmény finom sült lett. Egyszerű, de nagyszerű.
D. B.
Új hozzászólás