Nyikorogva, de elindult a Vasutas-szerelvény

Jelena Despotvic és Hornyák Dóra  Fotó: dvsckezilabda.hu

Megkezdte a bajnoki pontok gyűjtögetését a DVSC-SCHAEFFLER női kézilabdacsapata. Köstner Vilmos tanítványai előbb a Békéscsaba ellen, majd az Érd vendégeként érvényesítették a papírformát.

Noha papírformáról az első két meccs tükrében hiábavaló volt beszélni. Abban azért bízhattunk, hogy a minden korábbinál „debrecenibb” összetételben cívisvárosba érkező Békéscsaba ellen végre bebizonyosodik, miért is vár sokat kedvenc kéziseitől a publikum az idei évadban.

A görcsösséggel nem sikerült leszámolni a lilák elleni fellépés első perceiben sem: hol egy gyenge lövés, hol egy rosszul ütemezett átadás, hol pedig egy arcpirító technikai baki szegélyezte a cívisvárosi akciókat. Így cseppet sem meglepő, hogy hazai gólból bántón keveset, mindössze négyet láthatott a hazai nézősereg az első negyedórában. Egészen Köstner Vilmos időkéréséig, amely ha nem is egy csapásra, de szép lassan új mederbe terelte a találkozót. Sorjáztak ugyanis a dinamikus lerohanásokkal előkészített, s góllal befejezett akciók, így a játékrész hajrájára végérvényesen kilépett árnyékából a hajdúsági gárda.

A várt fieszta azonban elmaradt a folytatásban, egy-egy szemrevaló összjátéknak azért joggal örülhettek a helyi drukkerek, s végre Kovács Anna balosa is az elvárt minőségben „gyilkolta” a rivális kaput. Melyben ezúttal egy DVSC-s fiatal, Szabó Dóra is szerepet kapott, aki a jelenleg futó idény egészét a Viharsarokban tölti kölcsönben. Hasonlóan edzőjéhez, Vida Gergőhöz, és a három Pannához, nevesül Vámosihoz, Borgyoshoz és Szabóhoz, akik 12 gólt szorgoskodtak össze nevelőegyesületükkel szemben. A legeredményesebbnek közülük Borgyos bizonyult, aki vakmerően kereste, s nem egyszer meg is találta a rést a Loki falán.

A 32-24-es DVSC-diadallal záruló mérkőzés aligha oldotta fel a játékosok és vezetőik minden feszültségét, ám a két pont generálta önbizalomlöket úgy kellett a lelkeknek a kínos bajnoki rajt után, mint egy falat kenyér.

Ennek megfelelően a minden szinten átalakuló, s nyugodtan valljuk be, korábbi évek nívójához mérten nagységrendeket gyengülő érdiek otthonában már az első perctől kezdve egy stabil és összeszedett együttest láthattunk Vasutas-szerelésben. Vámos Petra ügyes csel után lőtte be az elsőt, majd a meccs egészében igyekezett sebességet és fazont adni együttese támadójátékának, ami többé-kevésbé sikerült is. A két csapat közti tudáskülönbség már az első felvonásban kiütközött, és a vendéglátók első számú, s talán egyetlen gólgyárosának minden ereje és képessége sem volt elég az eltüntetéséhez.

Merthogy Tóvizi Petra nagyszerű napot fogott ki, s összesen kilencszer fordult kapura gólt érően, de Sandra Vukajlovic és Hornyák Dóra is beragasztott néhány elismerést érdemlő bombát a narancsmezesek hálójába. Kovács Anna pedig, ahogy a klub meccset közvetítő sajtófőnöke, Bereczky Attila fogalmazott: szép csendben eljutott négy találatig. Mindemellett némely meglátásával, ötletével is előidézte legjobb formáját.

A csapat pedig 31-24 arányban nyert, ám legjobb formájától egyelőre messze jár. Noha az óvatos és megfontolt közelítés elkezdődött, és szeptember 19-én, szombaton tovább folytatódhat. Immár a csapat igazi otthonául szolgáló Hódosban.

Tóth Sándor

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.