Nemzetközi elismerés a debreceni főrabbinak

Bal oldalon a debreceni főrabbi

2017. január 2-4-e között, a jeruzsálemi Ramada hotelben a Cionista Világszövetség szervezésében az ortodox rabbik hagyományos kongresszusára került sor, melyet Jeruzsálem egyesítésének 50. évfordulója alkalmából tartottak.

42 országból 136 rabbi vett részt ezen a különleges eseményen, ahol kiemelt témaként szerepelt az antiszemitizmus elleni harc.

Az első napon a debreceni főrabbi, dr. Asher Ehrenfeld 40 éves rabbi-szolgálata, és a diaszpórában, Debrecenért és másutt kifejtett 25 évéért, elismeréseként oklevelet vehetett át Yehiel Wassermanntól. A kitüntetést Shlomo Moshe Amar Jeruzsálem szefárd főrabbija, és Arye Stern, Jeruzsálem askenáz főrabbija is aláírt többek között.

Az ünnepelt méltatására beszédet mondott a Rabbi Yehiel Wassermann, a Cionista Világszövetség diaszpórában élők vallási ügyeiért felelős központjának vezetője. A konferencián jelen volt az izraeli kormány képviseletében Naftali Bennett diaszpóraügyi miniszter, Eli Ben-Dahan védelmi miniszter helyettes, Nir Barkat jeruzsálemi polgármester, valamint David Lau izraeli és Shlomo Moshe Amar Jeruzsálemi főrabbi is. 
Az izraeli hadsereg főkántora, Shai Avramson különleges műsorával zárult a kongresszus első estje.
Elismerés ez a magyarországi, ezen belül a debreceni zsidóságnak is. MAZAL TOV Rabbi Úr, bisz hundert und zwanzig!

Kreisler Gábor

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.