Nehéz meccsen győzelem a főpróbán

Jovana Jovovic és Vámos Míra öröme  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler a Bukarest elleni hazai derbi előtt, szerda este Vácon hangolt a Bajnokok Ligájára. Szilágyi Zoltán együttese a meccs legelejétől uralta a meccset. Bár folyamatosan tapadtak a hazaiak, a Loki mégis rajt-cél győzelemmel menetelt tovább a bajnokságban.

Az összecsapáson egy nyáron távozott ismerőssel is találkoztak a cívisvárosi lányok, hiszen a Duna-partiak leányhadában a Ferencvárostól kölcsönbe érkezett Bordás Réka is pályára lépett beálló pozícióban. Az összecsapást Hámori-gól indította, majd a kapuban Catherine Gabriel is begyújtotta a rakétákat, nem hagyott utat a váci kísérleteknek. Gyors iramú csatározás zajlott, a hálóőröknek rengeteg szerep jutott. A második gólra pontosan három percet kellett várni, amikor is Grosch Vivien robbant be a szélről. Kuczora Csenge hétméteresével aztán a hazaiak is megszerezték első találatukat, Gabriel nem tudott hárítani. Sorra érkeztek a kísérletek, de a kapusok ihletett pillanatai nem hagytak alább, a 11. percben aztán Planéta Szimonettának egy üres kaput is sikerült bevennie, állandósult az 1-2 gólos előny a cívisvárosiak számára. Az első felvonás hajrájához érkezve Töpfner Alexandra hetese már háromra növelte a debreceni vezetést, majd a mérkőzések óta méltán válogatott formát produkáló ifjú balszélső, Petrus Mirtill toldotta meg egy újabb találatnyival. Az első játékrész záró mozzanataként Jovovity Jovana kísérletét hárította Bukovszky, ezt követően pedig 12-14-el vonultak pihenőre a felek.

A fordulást követően sem sikerült jelentősen túllépni a hazaiak lendületét, a váciak folyamatosan fej-fej mellett haladtak a Vasutassal. Csaknem 7 perc elteltével Vámos Míra is beköszönt, aztán duplázott is egyet. A félidő derekán úgy tűnt, a Loki a gólok tekintetében eldönti a meccset, ám Marincsák Nikolették nem engedtek. Ötről egyre zárkóztak, ám a hajrában az utolsó percre Petrus minden kérdést lezárt. Hárommal nyert a DVSC Schaeffler: 27-30.

Ezzel a diadallal a debreceni lányok a célegyenesre fordultak az újabb nemzetközi rangadó felé vezető úton. Miután Bukarestből bravúrpontot sikerült rabolni, szombaton rögtön lesz lehetőség itthon tartani a pontokat a Hódosban. A CSM ugyanis szombat délután 16 órától néz majd farkasszemet a Lokomotívval.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.