A MoMának nincs meg a húszezer érvényes ajánlása

Budapest, 2014. május 5., hétfő (MTI) - Az érvénytelen ajánlások újbóli ellenőrzése után sem találtak húszezer érvényes, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) javára szóló ajánlást a Nemzeti Választási Iroda (NVI) munkatársai, akik hétfő délelőtt a párt által megbízottakkal együtt végezték el a sajtónyilvános számítógépes adatösszevetést.

A megvizsgált több mint 4200 ajánlás mintegy egy százalékát találták elfogadhatónak, ezek közül sok „határeset volt”, amikor a nem jól olvasható kézírás alapján kellett eldönteni, érvényesnek tekinthető-e az ajánlás.

A MoMa elnöke, Bokros Lajos pénteken levélben kérte Pálffy Ilonától, az NVI elnökétől, hogy ellenőrizzék újból a párt EP-választásra benyújtott, érvénytelennek minősített ajánlásait.

Az NVI tájékoztatása szerint a MoMa által leadott 24 264 rögzített ajánlásból 18 633-at találtak érvényesnek. A "nem elfogadható" ajánlások közül 1392 volt többszörös ajánlás (egy választó ajánlhat ugyan több pártot, de egy pártot egy választó nem ajánlhat többször) miatt érvénytelen, továbbá 4239 egyéb okok miatt érvénytelen.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.