Majdnem zárt osztály

Na, most nekem ment el az eszem. Igaz, mondják ezt a barátaim régóta, de eddig nem hittem el. De az is lehet, hogy nem én zakkantam meg. Csak az MLSZ. Miről van szó?

Itt volt néhány napja az a bizonyos Liga kupa mérkőzés Felcsút reprezentánsaival, a Puskás Akadémia tizenegyével. Az Oláh Gábor utcában 1:1-es döntetlent játszottunk, ami figyelembe véve a bajnoki tabellán elfoglalt helyét a két csapatnak, eléggé snassznak mondható a Lokira nézve. Nem baj, mondtam én optimistán, úgyis gyalázzuk majd őket a visszavágón Székesfehérváron a Videoton arénájában. A Felcsút ugyanis ott van itthon, vagy itt van otthon, teljesen mindegy.

Aztán robbant a bomba. Kiderült ugyanis, hogy az egyik dunántúli játékos, a nem teljesen echte magyar, inkább baszk Gallardo jogosulatlanul szerepelt a meccsen. Volt ugyanis két sárgája, ez pedig automatikus eltiltás. Ezt nem vette észre a Fejér megyeiek adminisztratív hada. Így aztán a fegyelmi bizottság 3:0-ás különbséggel a DVSC-t hozta ki győztesnek, ergo a visszavágó a jövő héten formalitás.

És most tessenek figyelni! Jön a svédcsavar. De olyan, amilyet egyetlen vízilabdás sem tud, de még Jóna Magdi sem csinált hasonlót akkor, amikor évtizedekkel ezelőtt a magyar női kézi válogatottat az aranyig vitte Dortmundban.

Szóval az MLSZ úgy döntött, hogy Felcsútra viszi a derbit, de zártkapuk mögé. Azért, mert a Pancho aréna építési terület, oda néző nem mehet be. 

Kacagjatok emberek, nevessetek, visítva röhögjetek és két gurgulázás közben gondoljatok arra, mennyi néző is szokott lenni a Puskás Akadémia meccsein? Semennyi. Legutóbb, amikor 4:0-ra verték a Mezőkövesdet Fehérváron, ötvenen voltak. Nem egy tömeg az biztos. Ennyi ember előtt maximum az ügyeletes zsaruk csinálták volna össze magukat, ha elindul feléjük a „tömeg”.

Ez van. Illetve ez lesz.

Lelki szemeim előtt már látom azt a hullámzást, amit a felcsúti polgármester Mészáros Lőrinc és stábja bemutat a derbin. Csak nehogy beleszédüljenek.

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.