Lokisták hétvégéje

Eredményes hétvége volt

A kézilabdázók pénteken idegenben, a Budaörs vendégeként szerepeltek, míg a focisták vasárnap késő délután a sereghajtó MTK gárdáját fogadták a Nagyerdőn. Mindkét találkozón értékes győzelem született.

A DVSC háza táján hétfőre is akadt fontos hír, ennyire azonban ne szaladjunk előre. Szilágyi Zoltán tanítványai Budaörsre látogattak péntek este. Komoly erőpróba volt a mérkőzés, hiszen Buday Dániel „lányai” minden erejükkel próbálták megakadályozni, hogy a Vasutas kihasználja tetemes előnyét. Az összecsapás már-már menetrendszerűen Planéta Szimonetta-bombákkal indult, a bravúros szélsőjáték pedig meg is hozta eredményét. Úgy tűnt, a debreceniek számára a félidő könnyedén meglesz, ebből fakadóan pedig a meccs is nyerhető. A feltámadó hazaiak azonban nem így gondolták. A 14-17-es szünetet követően a második játékrész elején Jovana Jovovityék felzárkóztak, majd egyenlíteni is tudtak. Fontos pillanatban kért időt Szilágyi-mester, a Loki pedig újból kezdte felépíteni előnyét. Karina Jezsikava vezérletével újból egyenes vágányra talált a DVSC és bár 32 gólt kapott a piros-fehér alakulat, 38-at sikerült lőni, így magabiztos győzelem született Budaörsön.

Két nappal később a labdarúgók is pályára léptek. A Nagyerdei Stadionba a sereghajtó MTK fővárosi alakulata érkezett. A mérkőzés mindkét csapat számára különösen fontos volt, hiszen nagyban elősegíthette a három bajnoki pont a tabellán való előrelépést. Alapvetően nem volt közönségszórakoztató összecsapás, helyzetek és izgalmak mégis akadtak a pályán. Nagy feladat hárult a védelemre, a kék-fehérek egymás után öt szögletet is elvégezhettek, de Gróf Dávid is eredményesen vette ki részét a munkából, amellyel sikerült megakadályozni, hogy a vendégek gólt szerezzenek. A 26. percben aztán a másik oldalon tört meg a gólcsend, amikor Pávkovics Bence tökéletesen fejelt, a labda pedig a hálóban ért földet: 1-0. A második játékrészben, bő negyedórával a lefújás előtt a vendég-tizenhatoson belül történt szabálytalanság, amelynek Dorian Babunski volt az elszenvedője. Tizenegyest ítélt a játékvezető, Bódi Ádám azonban nem végezhette el a büntetőt, hiszen a VAR les miatt érvénytelenítette az ítéletet. A Lokinak nem sikerült dupláznia, ám így is rendkívül fontos diadalt aratott Joan Carillo legénysége.

No, a végén pedig térjünk át arra, amit már említettünk, hiszen hétfőn is történt a Lokit életét jelentősen befolyásoló bejelentés. A szezon végén ugyanis sajnos befejezi pályafutását a DVSC Schaeffler egyik közönségkedvence, a 33-mas Kovács Anna. A jobbátlövő régóta akadályt jelentő térdsérülése miatt döntött így, a csapattal és a szurkolókkal pedig egyaránt tudatta elhatározását. Anna éremmel szeretne visszavonulni, s erre minden esélye megvan a piros-fehéreknél.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.