Könyvheti kínálat Debrecenben

A zenés sajtótájékoztató

Debrecen (MTI) - Debrecen gazdag programmal várja a 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok látogatóit, hagyományos rendezvények mellett lesz például rockséta és nosztalgiavillamos is közlekedik a városban - hangzott el az eseményeket beharangozó szerdai sajtótájékoztatón.

Szentei Tamás, a debreceni önkormányzat kulturális osztályvezetője kiemelte: a Főnix Rendezvényszervező mellett kiadók és könyvesboltok is részt vesznek a rendezvényen, csakúgy, mint a Déri Múzeum, a Méliusz Megyei Könyvtár vagy az Alföldi Nyomda. Az Alföld folyóirat pedig országos hírű írókat, költőket lát vendégül.

Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az idei programok szlogenje Utazunk az irodalomba(n)!, amelynek jegyében a könyvekkel való találkozást akarják élményszerűvé tenni.

Ennek jegyében már szerda délután a Debreceni Művelődési Központ szervezésében rockséta indul a MODEM elől a Belvárosi Közösségi Házba, ahol „rockidőutazást” láthatnak, hallhatnak az érdeklődők Jantyik Zsolt, Papp András, Poós Zoltán, Puskás István, Szénási Miklós, Tóth Laboncz Attila és barátaik tolmácsolásában.

Szirák Péter irodalomtörténész, a rendezvény kurátora a könyvhét fesztiváljellegét hangsúlyozta. Ennek jegyében nyitottak nemcsak a rock, hanem a képzőművészet felé is. Sínen az irodalom címmel pedig a DKV nosztalgiavillamost indít csütörtökön és pénteken a Nagyállomástól, megemlékezve a Debrecenben született, alkotott írókról és költőkről. Keczán Mariann irodalomtörténész segítségével hallhatnak az utazók Csokonai, Arany János, Petőfi Sándor, Jókai Mór, Móricz Zsigmond, Szabó Lőrinc, Tóth Árpád Debrecenhez kötődő munkásságáról.

Az idei könyvhét debreceni díszvendége Térey János költő lesz, de ott lesz a rendezvényen Háy János is, akinek Ország, város, fiú, lány című esszékötetét mutatják be. Emellett fiatal írókat is vendégül látnak.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.