Kilencet rúgott a Loki a hétvégén

2009-ben azt mondtam Herczeg Andrásnak, a DVSC-TEVA  hajdani vezető edzőjének, hogy szerethető csapatunk van, még akkor is, ha négyet kaptunk a Lyon gárdájától a BL főtáblájának budapesti mérkőzésén.

Most ugyanezt kell mondanom Kondás Elemérnek az együttes jelenlegi trénerének. Valami érés alatt van, hogy magyartalanul fejezzem ki magam.

Több mint nyolcezren voltak szombaton este a Nagyerdei Stadionban, az Olimpique Lyon elleni felkészülési derbin.  A gallok aznap délben szálltak le a repülőtéren, ebédeltek egy franciásat, fiatal csatár tehetségük Mohamed Yattara belekóstolt az Újházi tyúkhúslevesbe is, két mellehúsa között lazán megjegyezte, hogy valószínű este újra négyes lesz.

Igaza lett. Csakhogy ezúttal ők kaptak ennyit.

Látványosan, szívet és tenyereket melengetősen fociztak a mieink Tetszetős akciók futottak a pályán, Sidibe és Kulcsár kettőt-kettőt gurított, illetve bólintott. Yattara is betalált, még egy büntetőt is értékesítettek a trikolórosok, de végül 4:2 lett az eredmény ide.

Ezen a meccsen búcsúzott az aktív pályafutástól Bernáth Csaba, aki Dombival együtt hétszeres bajnoknak mondhatja magát. Percekig zúgott a taps, amikor a tízedik percben átadta a csapatkapitányi szalagot Mészárosnak.

Vasárnap újabb edző meccsre került sor, ezúttal a pallagi centrumban. Az ellenfél a Balmazújváros alakulata volt. Öt nulla lett a vége. Ezen a kilencven percben azok léptek pályára, akik előző este nem, vagy csak nagyon kevés időt töltöttek a gyepen. A látványos, gyors foci most sem maradt el.

Kondás mester még szombaton este úgy értékelt, hogy a felkészülés kétharmadán vannak túl, rendkívül elégedett a munkával, a jövő héten már Szuper-kupa döntőt játszanak az Újpesttel, majd 15-én jöhet a BL selejtező, az északír Belfastban a Clifftonville ellen.

Valami ismét elkezdődik, jó lenne az öt évvel ezelőtti mámorba újra beleesni.

W. Gy.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.