Jobbik: a Fidesz már tavaly márciusban megkezdte kampányát

 Budapest, 2014. január 2., csütörtök (MTI) - A Jobbik szerint álszent és álságos a Fidesz részéről, hogy rövid választási időszakról beszélnek, miközben már tavaly márciusban megkezdték a közpénzből finanszírozott kampányukat.

    Erről Dúró Dóra, az ellenzéki párt szóvivője beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján. Felidézte: december közepén írásbeli kérdéssel fordult Navracsics Tibor közigazgatási miniszterhez a "Magyarország jobban teljesít" elnevezésű kampánnyal kapcsolatban. A tárcavezető december 31-i válaszában ismertette: a kampány csaknem 800 millió forintba került áfával együtt, és hét hónapig tartott.

    A Jobbik szerint ez kirívóan drága és hosszú kampány annak tükrében, hogy az országgyűlési választásokon induló pártok legfeljebb 600 millió forint állami támogatást kaphatnak, a hivatalos kampányidőszak pedig mindössze ötven napig tart.

    Éppen ezért az ellenzéki párt szerint "álszent és álságos" a Fidesz részéről rövid kampányidőszakról beszélni, hiszen ezzel a hét hónapos, 800 millió forintos, közpénzből folytatott kampányból is látszik, hogy már tavaly márciusban megkezdték a kampányt.

    Emlékeztetett arra is, hogy a kormány a "Magyarország jobban teljesít" elnevezésű kampányra ismételten azzal az Inter Media Group Kft.-vel kötött szerződést, "amely Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik", és amely tavaly az IMF-ellenes kampányban "a piaci ár nyolcszorosáért" szerezte a megbízatást a kormánytól. Dúró Dóra hangsúlyozta: a Jobbik kormányra kerülése esetén a közpénzek ilyen jellegű "pazarlására" is kiterjed majd az elszámoltatás.


MTI 2014. január 2., csütörtök 16:19

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.