Győzelem hazai pályán, tanulságos edzőmeccsen

Taktikai megbeszélés  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler pénteken megvívta első edzőmérkőzését a 2022/23-mas szezonra való felkészülése során. Bemutatkoztak az új játékosok, és sok hibával tűzdelt mérkőzésen ugyan, de a Vasutas magabiztosan múlta felül a Nagybányát.

A Loki nem számíthatott két ifjú kiválóságára, Csernyánszki Liliánára és Panyi Annára, akik utánpótlás-válogatott elfoglaltságuk miatt maradtak távol. Kissé szokatlan volt úgy látni ezt az alakulatot, hogy a bemelegítés során Kovács Anna már nem volt ott a többiekkel, ellenben kimondottan örömteli volt érezni az elszántságot a lányokon, hogy a bronzérmes szereplést követően is csak előre szeretnének menni és még tovább fejlődni. A Nagybánya egyesületének mezében állt egy ismerős arc a pályán, ugyanis az az Alekszandra Vukajlovics is a csapat tagja, aki nemrégiben a Loki színeiben is kézilabdázott, majd Debrecenből ment Érdre kölcsönszerződéssel. Az összecsapás nem volt kimondottan magas színvonalú, mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba, no, a felkészülés e korai szakaszában ez alighanem érthető egyébként. A Loki oldalán Mariana Costa vette hátára a csapatot, a kapuban pedig a francia Catherine Gabriel brillírozott. Hamar nőni kezdett a különbség a Debrecen javára, a DVSC román ellenfele nehezen tudott ellenszert találni a hazaiak feszes védelmére. A jobbszélen Töpfner Alexandra is eredményesen vette ki részét a csatából, illetve a beállók is szorgosan tették a dolgukat. Az első félidőt követően egy híján tízzel vezetett a Loki, 20-11-et mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően az első félidőben kissé félénk, bizonytalan arcát mutató Hámori Konszuéla is kezdett magára találni, és volt váci csapattársával, Kácsor Grétával itt is megtalálta a közös hangot, gólokkal nyitotta a második felvonást. A vendégeknek továbbra sem volt érdemben lehetősége szorossá tenni az edzőmérkőzést, sőt, a Loki-vezetés még nőtt is, a végén 39-26 arányban nyerték a meccset Szilágyi Zoltán tanítványai. Az első erőpróbát tehát nem hibátlanul, de sikeresen és tanulságosan nyerték meg a Vasutas-lányok. A csapat számára augusztus végéig, illetve a bajnoki rajtig még számos felkészülési csata lesz. Bordás Rékáék pályára lépnek majd többek között a Mosonmagyaróvár ellen, kétszer találkoznak a Fradival, de a Békéscsaba is a felkészülési ellenfelek közt szerepel. Az első tétmérkőzést a sorsolás szerint hazai pályán vívja majd a DVSC Schaeffler, szeptember 4-én az Alba Fehérvár ellen.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.