Fordítás és diadal Kisvárdán

Vajda Botond vágtája  Fotó: DVSC

A DVSC labdarúgó alakulata visszatért a bajnoki porondra, rögtön nagyszombat délutáni, piros-fehér keleti derbivel. Kisvárdán vendégeskedett a Blagojevics-csapat.

A Loki mestere a legutóbbi bajnokin, a Zalaegerszeg elleni 5-1-es győzelemmel végződött találkozóra épp ugyanazt a kezdő tizenegyet küldte pályára, amellyel ezúttal is készült a szomszédváriak ellen. A meccshangulat pikantériája volt, hogy a debreceni szurkolók számára minden jegy elkelt, így a cívisvárosiak teljesen megtöltötték a kisvárdai vendégszektort – ehhez méltó hangerőt képviselve. A Kisvárda számára rendkívül fontos volt ez a megmérettetés, hiszen az egyre távolabbinak tűnő NBI-es bennmaradásért kellett a pontokért küzdenie, míg a Loki továbbra is a dobogóért menetelt.

A papírforma egyértelműen a Debrecen mellett szólt. Az ötödik percben azonban erre rácáfolva Mesanovic Baranyai Nimród lábán megpattanó tizenegy méterről érkező lövése a kapufáról a hálóba gurult, így a hazaiak rögtön vezetést is szereztek: 1-0. Rögtön ezt követően jobbról érkező szögletből következett kisvárdai fejes, ám Megyerei Balázs könnyedén fogta a labdát. A DVSC kontrákra alapozott a letámadó futballt játszó várdaiakkal szemben. Negyedóra elteltével némileg változott a játék képe: a Kisvárda térfelén zajlott a játék, higgadtan építkezett a Vasutas, amely taktika egyre közelebb juttatta a fehérmezeseket a ziccerhez. Igen fizikális csatát láthattunk. A 21. percben Szuhodovszki Soma került földre a tizenhatoson belül kemény belépőt követően, ám a síp néma maradt, egy perccel később Bárány Donátot rántotta vissza Ötvös, amiért a hazaiak játékosa megkapta a meccs első sárgalapját. Nagy nyomás nehezedett a Várdára, ám a kapu egyelőre nem forgott közvetlen veszélyben. Az első félidő hajrájára a Debrecen tartotta visszafogott tempóját, amely továbbra sem tűnt célravezetőnek. Erre aztán Vajda Botond cáfolt rá óriási szólóval. Kiugratást követően a tizenhatos sarkánál szerzett labdát, majd egy balra húzott cselt követően tekert a hosszú felsőbe: 1-1. Nem volt les, hiszen Ötvös beragadt, így a gól érvényes volt. Az első játékrész végén a Loki volt jóval kezdeményezőbb, ám a keresztlabdákra rendre nem volt érkező, a szünetre maradt a döntetlen állás.

Remekül kezdte a második félidőt a hajdúsági gárda. Vajda beadását Brandon Domingues fejelte Bárány elé, ám a bólintás még kísérletnek is beillett volna. A labda viszont elment a léc mellett. Érezhetően magasabb fokozatra kapcsolt a Loki védekező ellenfelével szemben. Az 54. percben jött a nagy fordulat. Dzsudzsák kapitányhoz méltóképp játszott, immár második gólpasszát jegyezve hozta helyzetbe Dominguest, aki higgadtan, fejjel vette be a kisvárdai hálót: 1-2. Dübörgött a Lokomotív. Dzsudzsák maga is be szeretett volna állni a gólszerzők sorába. A válogatottsági rekorder a léc alá helyezte volna a labdát, a vendéglátók azonban kis szerencsével és Ötvös lélekjelenlétével a gólvonalról mentettek. Majd Domingues is helyzetbe került, a második debreceni gól szerzőjének kísérlete viszont a kapu mellett hagyta el a játékteret. A meccs hajrájához közeledve egyre tanácstalanabbnak tűnt a Kisvárda, amely bizonytalanságot Feczkó Tamás némi támadó szellemű változtatással próbálta helyrehozni – úgy tűnt, eredménytelenül. A 82. percben Dzsudzsák Bódi Ádám passzából fordult, majd tüzelt, Kovács bravúrral védett. Szögletből Meldín Dreskovics fejelt remekül, ám a hálóőr ismét résen volt: a felsőbe tartó labdát hárította ismét sarokrúgásra.

Az utolsó percekre fordulva még Matic is fejelt egyet hazai szögletből, ám a kapufa külső élét találta el, így nem tudott egyenlíteni. A 90. percben aztán el is dőlt, a Dzsudzsák helyére beállt Manrique Bódi passzát követően lazán tekert tizenhét méterről a kapuba: 1-3.

A Loki – stílszerűen mondhatjuk – feltámadt a hátrányból és fontos ünnepi győzelmet aratott keleti riválisának otthonában.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.