Az első percig volt esélyes a Loki, majd kiesett a kupából

Nem sikerült a továbbjutás  Fotó: DVSC

A MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében fogadta a DVSC labdarúgócsapata a Puskás Akadémiát csütörtök este. A felcsútiak már az első percben gólt szereztek, majd a mérkőzés során még kétszer voltak eredményesek, amire a Vasutasnak mindössze egyszer sikerült válaszolnia.

A Budafok, a Vasas és a Zalaegerszeg várta a negyedik elődöntős csapatot. A DVSC-nek úgy tűnt, nem csupán a továbbjutásra, de az egész kupasorozat megnyerésére kecsegtető esélye kínálkozik, tekintve az elmúlt mérkőzéseken mutatott elégedettségre okot adó formát. A piros-fehérek hálóját Megyeri Balázs sérülése miatt a frissen érkező Milosevic védte. Rögtön az első percben, alig harmincöt másodperc elteltével érkezett az első lehetőség vendégoldalon. Gruber kapott középen kiugratást, nem volt lesen, betört a tizenhatoson belülre és elrúgta a labdát a kapus mellett, ezzel megszerezve a váratlanul könnyű és korai vezetést. A hazai b-közép természetesen érthető módon hangot is adott elégedetlenségének. Srdjan Blagojevic legénysége a Ferencváros elleni produktumhoz hasonlóan bátortalanul játszott, beadásokra és gyenge próbálkozásokra futotta, de a felcsútiak kapuja nem forgott egyelőre veszélyben. Olyannyira nem, hogy negyedóra sem telt el a mérkőzésből, amikor Levi megduplázta a Puskás előnyét. A 12. percben már 0-2 állt az eredményjelzőn. A következő érdemi pillanat aztán a 31. percben érkezett, Ferenczi János kapott passzt a Puskás tizenhatosa előtt, magabiztosan lőtt, Markeknek pedig esélye sem volt elérni a kapufa mellett a bal felsőbe repülő labdát: 1-2, ezzel beállt a félidei eredmény.

A folytatásban egészen más felfogású DVSC futott ki a pályára, azonban ezzel az ellenfél is számolt. Fizikálissá vált a játék, megérkeztek az első sárgalapok is, és komoly csata zajlott a kapuk előterében. Dzsudzsák Balázs szabadrúgásból tévedett néhány centit, amikor a keresztléc fölé bombázott, majd a Lokinak vélhetően elmaradt egy tizenegyes, amikor a vendégek védője a lelátóról is kiválóan észrevehetően kezével ért a játékszerhez. A hajrában pedig ki is használta Hornyák Zsolt csapata, hogy nem érkezett egyenlítés, a 85. percben Slagveer lezárta a mérkőzést. Az 1-3-mas végeredménnyel tehát a Puskás Akadémia jutott tovább, a magasan esélyes DVSC pedig fájdalmasan búcsúzott a Magyar Kupától.

A Vasutas a bajnokságban folytathatja menetelését, rögtön vasárnap rangadóval. Srdjan Blagojevic alakulata Újpestre látogat majd.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.