Vihar - Debrecenre lecsapott a vihar

Debrecen, 2014. augusztus 6., szerda (MTI) - Lecsapott a vihar Debrecenre szerda délután: a legnagyobb károkat a nagy mennyiségű csapadék és jég okozta - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

 

    Az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy szinte hömpölygött a víz Debrecen egyes területein szerda délután. A belváros egyes területein, a város északi és keleti részén a víz a gépkocsik küszöbéig ért.

    Kelemen-Madai Petra elmondta: a debreceni, hajdúböszörményi és nyíradonyi tűzoltók mintegy 25 helyszínen dolgoznak a megyeszékhelyen. Főként lépcsőházakból és családi házak pincéjéből szivattyúzzák a vizet - tette hozzá.    

    Több mint fél órára a 2-es villamos közlekedését is leállították a magas vízállás miatt - tájékoztatta a helyi közlekedési cég az MTI-t.

    A gyalogosok a Libakertben és az Újkert egyes részein lábszárközépig érő vízben gázoltak, a kerékpárral közlekedőknek pedig tengelyig érő vízzel kellett megküzdeniük.

    A hirtelen lezúdult nagymennyiségű csapadékot lassan nyelték el a lefolyók, a tűzoltók jelenleg is több helyen szivattyúzzák a vizet az elöntött pincékből, alagsori helyiségekből.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.