Rogán: nem biztos, hogy a választásig dönt a Ház a nonprofit közműszolgáltatásokról

Budapest, 2014. január 13., hétfő (MTI) - Rogán Antal szerint nem biztos, hogy a parlament az országgyűlési választás előtt elfogadja a közműszolgáltatások nonprofittá alakításáról szóló törvényt.

 

    A javaslat még nincs a Ház előtt, és van ugyan egy munkaverziója, de "nem tudom, hogy ezt a választások előtt el tudja-e fogadni a parlament. Lehet, hogy elkezdi a vitáját, de egyáltalán nem biztos, hogy elfogadja" - mondta a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője hétfőn a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Azt azonban megerősítette: a jelenlegi kormánytöbbség célja továbbra is az, hogy "a lakossági szolgáltatás a rezsi területén legyen nonprofit ágazat". Ma a rezsicsökkentést tartják elsődlegesnek, a további részletszabályok kidolgozása pedig akár későbbre is kerülhet - mondta.

    A tervezett idei rezsicsökkentést firtató kérdésre Rogán Antal kifejtette: az időzítés - miként a mérték is - még kérdés, mert "nem biztos, hogy mindent meg lehet csinálni az év elején". Ennek megfelelően több forgatókönyvvel készülnek a Fidesz január 24-ei évadnyitó frakcióülésére, amelyen döntenek az újabb, várhatóan három közműszolgáltatás árát érintő rezsicsökkentés ütemezéséről és mértékéről. A politikus hangsúlyozta egyúttal, hogy csak olyan rezsicsökkentésbe szabad belevágni, amely fenntartható.MTI 2014. január 13., hétfő 20:58
 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.