Loki-győzelem a karácsonyfa alatt

Győzelem karácsonyra  Fotó: Sonline

Balatonboglárra látogatott a DVSC Schaeffler csütörtök este, a „karácsonyi” mérkőzésére. A NEKA megnehezítette Szilágyi Zoltán tanítványainak dolgát, végül mégis a piros-fehérek diadalmaskodtak 27-23 arányban.

Nehéz Vác elleni hazai győzelem után szeretett volna bizonyítani a Vasutas, ezúttal idegenben. A vendéglátó a Nemzeti Kézilabda Akadémia volt, amely kerete kizárólag magyar játékosokból áll. A debreceniek oldalán továbbra sem állt rendelkezésre a csapatkapitány Hornyák Dóra, aki sajnálatos és váratlan térdsérüléséből lábadozik. Az összecsapás alapvetően nehézkesen indult, mindkét oldalon akadályba ütköztek a lövési kísérletek, Catherine Gabriel a Loki oldalán mutatkozott be a meccsen bravúros hárítással, míg a túloldalon ugyancsak a kapusteljesítmény, illetve a vendégek elkapkodott lövései is segítették a hazaiakat.

Az első találatra csaknem négy percet kellett várni, miután Gabriel gyorsindításból találta meg Mariana Costát, aki gond nélkül gólig robogott, sőt, védője kettő perces kiállítást is kapott rántásért. Védekezésben nagyjából meggyőző volt a DVSC Schaeffler, Uhrin Liliék betörésekkel, vagy bejátszásokkal aligha operálhattak, inkább a szélsőknek próbálták kijátszani a labdát, a rést mégis rendre megtalálták a Vasutas falán. Fej-fej mellett haladtak a felek, egyik csapatnak sem sikerült érdemben rákényszeríteni akaratát a másikra. A cívisvárosiak próbáltak élni technikai fölényükkel, de a NEKA felülkerekedett rutinosabb ellenfelén, és negyedórához közeledve már két góllal is tudott vezetni – a játék képe alapján nem érdemtelenül. Az első játékrész utolsó perceire aztán jelentősen összekapta magát a Loki támadásban is, és döntetlenre mentette a félidei állást: 13-13.

A fordulást követően folytatódott a szoros küzdelem, a Loki vezére továbbra is Costa volt a jobb szélen, csaknem 59 és fél percen át teljesített a pályán. A csapat mégis igyekezett a beállókra is támaszkodni. A technikai hibák azonban továbbra sem kímélték egyik alakulatot sem, egészen a hajráig úgy tűnt, bármikor nyílttá teheti a mérkőzést a vendéglátó leányhad. A DVSC Schaeffler mégis higgadt tudott maradni. Az utolsó öt percen belül jártunk már, amikor Töpfner Alexandra hétméteresével kulcslépést tett a cívis csapat a győzelem felé, majd kettős emberelőnyben Tóvizi Petra fordult le tökéletesen védőjéről, majd értékesítette helyzetét – eldöntve a két bajnoki pont sorsát. A végeredmény 27-23-mas Vasutas-diadalt hozott, így Debrecenben győzelem kerül a karácsonyfa alá.

Vámos Míráékra még egyetlen összecsapás vár a 2022-es esztendőben, ez pedig hazai megmérettetés. A két ünnep között, az év utolsó előtti napján, tehát december 30-án valóságos kézicsemege lesz a Hódosban, ugyanis a csapat rangadót vív a Győr alakulatával.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.