Jó ütemben halad a 471. számú főút korszerűsítésének előkészítése

Debrecen, 2014. augusztus 4., hétfő (MTI) - Jó ütemben halad a 471. számú főút korszerűsítésének előkészítése: hétfőn megjelent a közbeszerzési ajánlati felhívás a Debrecen-Hajdúsámson, valamint a Hajdúsámson elkerülő szakasz megtervezésére - tájékoztatta a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közleményben az MTI-t.

 

    Eredményes közbeszerzés esetén a tervezőnek a szükséges tervezési feladatokat 2015 végére kell elvégeznie - rögzíti a dokumentum.  A 471. számú, Debrecen–Mátészalka másodrendű főút biztosítja az érintett kistérségek összekötését Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye között. A főút korszerűsítése során a külterületi szakaszokon burkolaterősítést és burkolatszélesítést végeznek, a településeken biztonságosabbá teszik az átkelési szakaszokat, s megépítik a Hajdúsámsont elkerülő utat.

    A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában megvalósuló fejlesztés Hajdú-Bihar megyében négy ütemből áll: Debrecen belterületén 2,8 kilométer hosszúságban, Debrecen külterülete és a Hajdúsámsont elkerülő út között pedig 4,55 kilométer hosszúságban négysávossá szélesítik az utat. Hajdúsámsont 8,6 kilométer hosszú elkerülő úttal tehermentesítik, a Hajdúsámson elkerülő és Nyíradony közötti útszakaszon megerősítik és szélesítik a burkolatot - részletezte a NIF közleménye.

    A dokumentum szerint a Hajdúsámson elkerülő és Nyíradony közötti szakasz tervezési feladatát a VIA-FUTURA Kft. végzi, az építési engedélyt 2015 elejéig kell megszereznie, a végleges kiviteli terveket 2015 tavaszán kell leszállítania. A Debrecen belterületét érintő felújításra még ebben a hónapban megjelenik a tervezői közbeszerzési eljárás.

    A kivitelezés leghamarabb a Hajdúsámson elkerülő és Nyíradony közötti szakaszon kezdődhet meg 2015-ben. A többi szakaszon várhatóan 2016-2017-ben indulhat az építkezés - zárul a NIF közleménye.

Új hozzászólás

Plain text

  • A HTML jelölők használata nem megengedett.
  • A webcímek és email címek automatikusan kattintható hivatkozásokká alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.