DEAC: Megvan az első idegenben

Mócsán Bálint három triplát dobott  Fotók: MKOSZ

Szombat este Pakson volt jelenése Andjelko Mandics legénységének. A Kaposvár hazai legyőzése után ismét diadaljainak számát szerette volna növelni a DEAC férfi kosáralakulata. Az első félidőben tartotta magát a nyeretlen Paks, ám a harmadik negyedtől felőrölte ellenfelét a Debrecen.

Az eddig győzelem nélkül kullogó atomvárosiak elleni összecsapással eddigi hullámzó formájukat győztes menetre szerették volna fordítani Djordje Drenovacék. A hazaiak természetesen másképp gondolták. Szoros védekezéssel álltak a fekete-fehérekkel szemben, pontos kosárlabdával tartották fel az egyetemiek rohamait. Megérkezett azonban a Kometa ellen parádés produkciót nyújtó Lovro Buljevics, felébredt a DEAC. Az ASE már majdnem tízet is rászámolhatott vendégeire, tíz percnyi játékot követően aztán mégis egyetlen pontra zárkózott a cívisvárosi alakulat, bár vezetett is az első felvonásban, annak végén mégis hátrányba került: 17-16. A folytatásban Andre Williamson állt övéi élére, és gyorsan fordított is a Debrecen, alig három játékperc alatt összehozott 7-0-s futásával. Egyre megszaporodtak a Paks technikai bakijai. Bár a kezdeti lendülete jóval alábbhagyott a vendéglátónak, kifejezetten nagy fölényt egyik oldalra sem mutatott a játék képe. A második negyed felénél White triplájával zárkóztak az atomvárosiak, Nicholson zsákolása pedig az egyenlítést jelentette. Buljevics folytatta a kosárgyártást, közeli dobásokra alapozva zajlott nagy iramú összecsapás a pályán, egyik oldalon sem ültek igazán a hármasok. A debreceni ifjak zászlóvivője, Ságodi Róbert mégis bezúgatott egy „hangos” triplát. A félidő utolsó kettő percét sikeres hármassal kezdte a Paks, de nem sikerült ellépnie a hektikus csatában újra vezetést szerző hazaiaknak. A nagyszünetre aztán újból fordult a kocka, Ságodi sikeres büntetője révén 32-33 állt az eredményjelzőn, a debreceniek javára.

A fordulás után Drenovac is beindult, jöttek a triplák, Mócsán Bálint is magabiztosan sütötte el kezét kintről, három sikeres triplánál járt a kapitány a harmadik csörte derekánál. Buljevics hármasával már tartósan is állandósulni látszott a magabiztos debreceni előny. A harmadik negyed végén már egyetlen pontnyira állt az egyetemi legényhad a kétszámjegyű előnytől. Buljevics megállíthatatlan volt, tizenegyre növelte a vezetést sikeres ziccere után. A harmadik tízperc után 50-57-es állással térhettek vissza a parkettre a játékosok, az utolsó menetre. Megmaradt a folyamatos vezetés. Tempódobásokkal, ziccerekkel és pontos, eredményes lepattanójátékkal operált a DEAC. Újfent pontszegény meccset vívott a Debreceni Egyetem kosárgárdája. A vége 61-70 lett, amely különbséggel a DEAC megszerezte első idei idegenbeli sikerét. A győztes szériát majd szombaton az Oláh Gábor utcán folytathatja a Mandics-csapat.

Barna Marci

(17-16, 15-17, 18-24, 11-13)

DEAC: Edwin 6, Hőgye 2, Drenovac 10, WILLIAMSON 15/9, BULJEVIC 16/3 csere: MÓCSÁN 15/9, Buckles 2, Ságodi 4.

vezetőedző: Andjelko Mandics

Andjelko Mandic: Gratulálok mindkét csapatnak, főleg a srácaimnak. Örülök, hogy sikerült nyernünk és jó játékot mutatnunk. Mi kontrolláltuk a nagy részét a mérkőzésnek, ugyan az elején álmosan kezdtünk, de visszajöttünk. Nehéz, fizikális találkozó volt, de nem mondhatok semmi rosszat a játékunkra. Meg volt a küzdés és az energia is, remélem így fogunk szerepelni a továbbiakban. Sok sikert a Paksnak.

Lovro Buljevic: Gratulálok a Paksnak a küzdelemért. Kemény, fizikális mérkőzés volt, követtük az edzőnk utasítását és behúztuk a győzelmet.

A számok tükrében (Atomerőmű SE-DEAC): szerzett labda: 5-5, eladott labda: 11-12, lepattanó: 34-31, gólpassz: 12-18, fault: 18-18, VAL: 74-99 2p közeli: 50%-50%, 2p ktáv.: 17%-55%, 3p táv.: 24%-38%, 1p bünt.: 67%-67%

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.