Befejeződött a Hortobágy Malom átalakítása

malom hotel

Csaknem 700 millió forintos beruházási költséggel, 281 milliós uniós támogatással elkészült a Malom Hotel a 150 éves Hortobágy Malom átalakításával. Az igényes belső design a 150 éves miliőből táplálkozik, sikerült a műemlék jellegű épület belső adottságait kihasználva egy rendkívül igényes szállodát és éttermet kialakítani Nagy László tervező és Szlávy Zsolt belsőépítész tervei alapján.

A beruházás során egy 22 szobás 46 férőhelyes hotel alakult ki, amelyben megőrizték az eredeti malom épület hangulatát. A hat emelet magasan felfutó csigalépcső a henger alakú részben lett kialakítva, és egy panoráma lift teszi impozánssá az átriumos lépcsőházat. Az étteremben és a szobákban visszaköszön az eredeti faszerkezet, az egyedileg gyártott kovácsoltvas csillárok a régi időkre emlékeztetnek.

Az épület egyébként Közép-Európa legnagyobb szélmalma volt, amely ma Debrecen iparművészeti műemléke. 1864-ben épült, először Barcsay-szélmalom néven, majd Hortobágy Malom névvel működött.

Csorba József ügyvezető a mai projektzáráson elmondta, hogy a beruházás során 19 munkahelyet teremtettek. A szálloda szolgáltatásai: félpanziós ellátás, wellness részleg, drink bár, wifi, parkoló, légkondicionálás, akadály-mentesítés, központi széf, konferencia terem. Az épület belső falait régi debreceni képek és térképek, valamint a malomipar emlékképei díszítik.

 

További képek a képgalériában.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.