Átvágta a debreceni újságírókat a foci edző

Boér Gábor - ezúttal nincs magyarázat  Fotó: BMSExtra.hu

Szerdán délelőttre hívta a sajtó képviselőit találkozóra a DEAC labdarúgó szakosztályának vezetése. Újságírói körökben pillanatok alatt elterjedt, az összejövetel célja: bemutatják a bajnoki címre pályázó focisták új trénerét.

Az elmúlt év végéig Kondás Elemér felelt az egyetemista klub szakmai munkájáért, de a debreceni mester Győrbe tette át székhelyét, így gondoskodni kellett pótlásáról.

DEAC körökben több név is felmerült - köztük Supka Attiláé, a mára Lokit irányító Vitelkit is rebesgették - sokan tudni vélték azonban, hogy a befutó a hajdani békéscsabai, majd győri vezető, Boér Gábor lesz.

Soha ennyi újságíró nem jelent még meg Debrecenben hasonló eseményen, mint tette azt szerdán. A pulpituson négy név szerepelt: a klub elnöke és szakosztály vezetője mellett két kis tábla hírdette Boér Gábor vezető edző és Makra Zsolt pálya edző nevét. A türelmes zsurnalisztákat mintegy húsz perc csúszás után a DEAC két vezetője várta. Ők annyit árultak el, hogy az utolsó pillanatban, azaz szerdán reggel, a két "edző" ügynöke bizonyos adminisztratív gondokra hivatkozva lemondta a bemutatást. Többet, konkrétumot nem kívántak elárulni az illetékesek.

A hoppon maradt tömeg megette a pogácsákat, megitta az üdítőket, véget vetettek a zenének, majd hazamenetek a legények. Meg az a néhány leány.

Mi történhetett, mi az az adminisztratív probléma, igazából nem tudjuk. A tények viszont: Boérék kedden este együtt vacsoráztak a vezetőkkel, közöttük egy egyetemi kancellárral is. Volt terülj-terülj asztalkám, étel, ital, aztán éjfél körül egymás tenyerébe csaptak. A két vendég álomra hajtotta fejét a DEAC vendégeként, néhány méterre a sajtótájékoztató helyétől, majd édesdeden aludtak reggelig.

Amikor az újságírók az üres székeket bámulták, ők még Debrecenben voltak. Talán etikusabb lett volna a helyszínen megjelenni, és mindössze két mondatban elmondani mindenki előtt, bocsánat meggondoltuk magunkat, a tegnap este sztornó, a számlát utólag rendezzük, sok sikert a DEAC-nak.

Ezt elvárhatná mindenki egy 37 éves, a sajtó által többszörösen, szakmailag felturbózott edzőtől. Így most sokan becsapva érzik magukat, valljuk meg őszintén, jogosan.

Kerestük Boér Gábort, de telefonunkra nem reagált. Bár az az igazság, hogy semmiféle magyarázattal sem tudná már jóvá tenni a történteket.

Egyetemi, diplomás körökben ezt úgy hívják: kisebb lett az intelligencia kvóciensed.

Nem baj fiam, add le az indexed, majd beleírunk valamit. Talán azt, hogy Boér, nem jött a jóért.

W. Gy.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.