Alacsony színvonal, Loki-vezetés, Várda-győzelem

Ez a mérkőzés sem lesz szépségdíjas  Fotó: DVSC

Piros-fehér keleti rangadót vívtak a Nagyerdei Stadionban hétfőn este. Dzsudzsák Balázsék a Kisvárdát fogadták. Fordulatos meccset láthattak a kilátogató szurkolók és a tévénézők.

A hetedik pozícióban álló Vasutas egészen kevéssé szurkolóbarát, különösen is szokatlan időpontban, hétfő este negyed kilenctől lépett pályára több mint 3700 néző előtt. Az ellenfél a keleti élvonalbeli rivális, a negyedik Kisvárda volt. A szabolcsiakat tétmeccsen 2020 tavasza óta nem sikerült felülmúlni a bajnokságban. A DVSC számára az előrelépés, a tapadás a felsőházra volt a cél. Az ünnepélyes kezdőrúgást Szilágyi József, a Debreceni Építők egykori játékosa végezte el. A hivatalos kezdőrúgás előtt azonban a debreceni fanatikusok jóvoltából elhangzott a Himnusz, az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére, amelynek egyik gyújtópontja a cívisváros volt. A debreceni egyetemisták hősiesen álltak fel a kommunista karhatalom ellen ‘56 októberében, jóval a budapesti események előtt.

A kellemetlen időpont ellenére jelentősen megtelt a debreceni b-közép, a vendégszektorban is helyet foglalt körülbelül száz vendégdrukker. A hangulat adott volt, elkezdődött a meccs, amelyet a legutóbbi hazai, Újpest ellenihez hasonlóan ismét a Nagyerdőn tekintett meg Marco Rossi.

Egészen korán megszületett az első találat. Miután Gróf Dávidnak saját védője hazaadását kellett - szó szerint - védenie, kontrázott a Loki. Egy egészen csodálatos átemelés a várdaiak kapusa fölött Szécsi Márk jóvoltából, a labda pedig Neofytidis lábáról egyenesen a kapu bal alsó sarkába ért a 6. percben: 1-0. A következő tíz percben csupán próbálkoztak a csapatok, oda-vissza igyekeztek kialakítani ziccereket, de egyik tizenhatoson belül sem futotta érdemi helyzetre. A legközelebb a kapuhoz egy kisvárdai kísérlet állt, amely csaknem tizenhatméteres próbálkozásból jócskán, méterekkel a kapu fölött hagyta el a pályát. A 19. percben jött az első kisvárdai szöglet, de a beadást magabiztosan hárították a cívisvárosi védők. A vendégek félresikerült beadásaikon túl igyekeztek fizikálissá tenni a küzdelmet, ettől függetlenül a Loki higgadt tudott maradni. A 28. percben némileg megtört a csend. Jobbszélről indult akció után Grófnak kellett hárítania, de a kipattanóból érkező lövés ismét a nézőtérre tartott. Kettő játékperccel később aztán komolyabb dolga is akadt a hálóőrnek, hiszen az ötös jobb sarkától éles lövés érkezett, de magabiztosan hárította a hazai kapus. A 37. percben, amikor a debreceniek már elkönyvelhették, hogy ezen a meccsen aligha születhet egynél több gól, középre gurított labdát lőtt tizenhat méterről Makovski kapásból magabiztosan a debreceni kapu felső sarkába, ezzel kiegyenlítve: 1-1. A Loki tanácstalanul játszott, kevés mozgást láthatott a közönség, annál több hazaadást, ennek is volt köszönhető, hogy a hajdúsági piros-fehérek elvesztették előnyüket. A felvonás hajrájában Bódi Ádám szögletéből csapódott a labda középre, Neofytidis pedig centikkel durrantott a léc fölé. Az első negyvenöt percben kevés izgalom akadt, és egy félidő után a forduló meccsének sem igazán volt kijelenthető az összecsapás, a szünetben 1-1 volt az állás.

A második felvonás is Loki góllal indult. Szécsi Márk keresztpasszából a megzavarodott várdai védő Leoniról pattant a kapusra, Hindrichre a labda, majd a hálóba: 2-1. Megiramodott a Vasutas. Sós Bence szerzett labdát félpályánál, majd harcolt ki szögletet. A sarokrúgást a kapitány Dzsudzsák végezte el, majd ismételhetett, ezúttal felszabadított a védelem. Az első menethez képest sokkal dinamikusabb tempóban zajlott az összecsapás, mindkét fél agilisan próbálta megszerezni a játékszert. Az 57. percben szögletből érkezett a Kisvárda, a labda Kravcsenko fejéről landolt a hálóban, Gróf tehetetlen volt: 2-2. Szűk hat perccel később majdnem jött a debreceni hidegzuhany, jobboldali szögletből. A várdai lövést azonban „védte” a keresztléc. A debreceni tanácstalanság aztán ismét beérett. Major Sámuel labdavesztése után Navratil lódult meg a félpályáról, végigrohant és megverte a kapust: 2-3. A fordulat újfent változtatott a meccs képén. Kontrát kontra követett, de gól közelében egyelőre nem járt egyik gárda sem. A hajrához érkezve, a 86. percben Neofytidis veszélyeztetett fejjel, de Hindrich robinzonáddal védett.

A mérkőzés egészében mindkét csapat rengeteg technikai hibával játszott, a második félidőben különösen a DVSC. Ezt a vendégek kíméletlenül ki is használták. A 4 perces hosszabbítás előtt még egy Hindrich-bravúrra futotta, közeli Loki-fejest követően. A ráadásban mintha csak valamiféle flipperjátékot nézett volna a Nagyerdei Stadion, a labda ide-oda pattogott. A hazaiak kétszer is vezettek, végül a vendégek diadalmaskodtak. Hogy ezen az összecsapáson érdemelt-e bármelyik alakulat győzelmet, azt döntse el a tisztelt publikum! 

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.