RÖVIDHÍR - Bajnai: hagyja abba a hazudozást a Fidesz szóvivője

Vecsés, 2014. február 5., szerda (MTI) – A hazudozás abbahagyására szólította fel Selmeczi Gabriella fideszes szóvivőt az Együtt-PM vezetője  egy szerdai vecsési lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.

 

    Az Együtt-PM Szövetség olyan kétkulcsos adórendszert javasol, amely a polgárok 92 százalékának csökkenti vagy változatlan szinten hagyja az adóját, és csupán az adózók legfelső 8 százalékától kér szerény mértékű többletteher-vállalást – reagált Bajnai Gordon Selmeczi Gabriella szerdai kijelentéseire.   Hozzátette: Selmeczi Gabriella meghamisította az általa egy bajai fórumon kedden elmondottakat. A Fidesz szóvivője azt mondta, hogy Bajnai Gordon bruttó 300 ezer forint felett vezetné be az új, akár 40 százalékos adókulcsot.

    Az Együtt-PM Szövetség olyan kétkulcsos adórendszert javasol, amelyben a minimálbértől bevezetik az adójóváírást, amely mintegy 300 ezer forintos bruttó jövedelemig tartana. Ez nem azt jelenti, hogy itt húzódik meg a második kulcs határa, hanem azt, hogy az ennyit vagy ennél kevesebbet keresők azonnal és kivétel nélkül jobban járnak - jelentette ki Bajnai Gordon. A szerény tehernövekedést okozó második kulcs pedig jóval efölött, az adózók felső 8 százalékánál lép be. Még a felső kulcs sem kezdődhet hármassal - szögezte le.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.