Újra szólt a Vasutas

Újra tapstól hangos a csarnok  dvsckezilabda.hu

Egy hét, egy csapat, két meccs, s megannyi örömteli pillanat a pályán, amelyet a DVSC Schaeffler piros-fehér lányai adtak a szurkolóknak. Vagy éppen vasárnap a szurkolók a hölgyeknek.

Április 28-án, szerdán a Népligetben vendégeskedtek Kudor Kitti tanítványai, s idén először léptek pályára a Ferencváros együttese ellen. A számos válogatottat felsorakoztató, lehetséges kupadöntős ellenfél Fradi nyomását kifejezetten jól tűrték Tóvizi Petráék, s a nyomást igazán méltó ellenfélként kiegyenlített kézilabdává változtatták. A félidőben még 4 góllal, 18-14-re vezettek a zöld-fehérek, ám Anca Giegerich látványos védésekkel hárította Bölkék bombáit, s felzárkózott a Loki. Gyakorlatilag egészen a hajráig kérdéses volt, hogy ki lesz a találkozó győztese, vagy, hogy egyáltalán magáénak tudhatja-e majd valamelyik fél a két pontot. A végjátékot aztán Elek Gábor lányai bírták jobban. Mindössze 2 találattal bizonyultak jobbnak, de a 31-29-es vereség után egyáltalán nincs miért szégyenkeznie Kovács Annáéknak, hiszen példás volt a budapesti helytállás.

Néhány nappal később, vasárnap aztán annál jelentősebb találkozó elé nézett a Vasutas. Szerdán még csupán kivetítőn nézhették a meccset a drukkerek, csak lélekben lehettek ott a csajokkal, a hét utolsó napján viszont valamennyiünk legnagyobb örömére már órákkal a kezdő sípszó előtt szurkolóktól volt hangos a Hódos környéke és a lelátó. Ráadásul birtokba vehették az idő közben felújított Hódos-parkolót is, amelynek közvetlen környezetét maguk a felnőtt és akadémista lányok, stábtagok díszítettek, s tettek otthonossá frissen ültetett virágokkal. A sörök aranylottak a napsütésben, az időnként megélénkülő szél pedig gólkiáltást fújt a Nagyerdei Stadion felől, hiszen a kapuk kinyíltak, és csaknem bő fél év után a délutáni focimeccs után a kézilabda helyszínét is benépesítették a rajongók. A csapaton meg is látszott az az extra tűz, amelyet a kézilabdára jócskán kiéhezett szurkolók hangja adott, hiszen kiváló ritmusban kezdték az Érd elleni összecsapást. Negyedóra után kiszámolva, minden percre jutott egy-egy gól, elsősorban Kovács Anna, a szélen pedig Arany Rebeka révén. A Lokiban a kapusteljesítményre sem lehetett igazán panasz, s beállósként visszatért hazai pályán a nemrég kisebb sérülést elszenvedő Bordás Réka is. Már a 20-15-ös félidei állás is elképzelhető lenne végeredménynek, azonban a fordulás után érkezett gólparádéra talán még a legoptimistábbak sem számítottak.

Fellazult a védelem, a támadók mindkét oldalon könnyedén átjutottak a falon, s oda-vissza gólcsata kezdődött. Csapó Kyra azonban kulcspillanatban tökéletesen jött lendületbe a hazai háló előtt, és egészen pazar védéseket is bemutatott, erős, nehéz lövéseket hárított. Az utolsó negyedórához közeledve Kiss-Walfisch Mercédesz révén látótávolságon belülre lépett az Érd, de a kapitány Vantara-Kelemen Éva megnyugtatta a kedélyeket, újra magabiztos előnyt kezdett kialakítani a Debrecen. Végül pedig az ifjaké volt a főszerep. Az ország egyik legnagyobb reménységeként számontartott, már az első félidőben is brillírozó Vámos Petra dobálta át a védelmet, a gólgyártásban pedig Vámosi Panna csatlakozott hozzá. Egészen elképesztő mennyiségű találattal 43-35 lett a végeredmény.

Hosszas, türelmetlen várakozás után újból szurkolói hangok és szüntelen vastaps ünnepelte a piros-fehér győzteseket, akik szemében látszott a csillogás és az öröm, hogy végre újra rajongóik körében győzhettek.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.