Sértődős győriek

A "veszedelmes" szurkolók és a lányok  Fotó: Derencsényi István

Közleményem: A szerdán, február 27-én este, Debrecenben lejátszott DVSC Schaeffler - Győr kézilabda mérkőzés alatt egy büdös szót nem szóltam.

A hatvan perc folyamán még gondolatban sem szidtam senkit, nyílt színi tapsra ragadtattam magam Stine Oftedal zseniális játéka láttán, és kétes ítéletek után sem ragadtattam el magam, a Felhő-Öcsi játékvezető duó működésekor akkor sem, amikor nem egymás fütyülőjét, hanem a sajátjukat kapták be egy-egy, számunkra téves határozathozataluk után. E magatartásom miatt megkövetem a kisalföldi egylet teljes vezérkarát, játékosait, a buszsofőrt, meg mindenkit, akik aznap este zöldbe öltöztek. 

Én nagyon bízom benne, ez elég lesz az Audi városában, ez a mea culpa, Canossa-járás keresztényi könyörületességet vált majd ki Görbiczék háza táján. Bár ez utóbbi nálam nem biztos, hogy mérvadó.

Igazán nem volt szándékomban cinikusnak lenni, de kicsit elszálltak maguktól az ETO irányítói. Nem értettek egyet a debreceni ultrák szurkolásával, és ezért kellett bocsánatot kérni a Lokinak tőlük. Jó, rendben van, én sem mindig örülök, ha a srácok karlendítéseit látom, bár lehet, én értem félre, mert az csak egy tornagyakorlat. Nem biztos, hogy megnyugvással fogadnám, ha ismét orális szexet javasolnának egy edzőnőnek, sőt a "kapja be!" felszólítás sem a kanalas köhögéscsillapító szakszerű használatára céloz.

De uram bocsá', szerdán este nem történt eget rengető balhé. Volt egy kis szidalmazás, néha-néha ki lehetett volna tenni az ereményjelzőre a 18-as karikát, de ennyi. És akkor a második félidő derekán Danyi Gábor, a vendégek mestere még a zsűri asztalánál is lamentált.

A Mágnás Miska című operett két klasszikus grófja, Mixi és Pixi jut eszembe - tudjuk, a két Latabár zseniális alakítása volt - amikor azt mondják:

-Vágd szájba kérlek!

- Szájba is vágom kérlek!

Egy kicsit fennhéjázó, nagyzoló bohóckodás volt ez a dunántúli gárda részéről. Tudjuk, elismerjük, örülünk neki, hogy ők a legjobbak a világon. De ha nekem is lenne évenként négymilliárd forintom, én is a spiccen lehetnék.

De itt, nekünk, csak az ötöde jut. Talán erre célzott a "B" közép, amikor azt mondta, hogy "undorító".

 W. Gy.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.