Hozzávalók:
2 csomag háztartási keksz feltördelve kisebb darabokra
4 csomag 10 dkg puha teavaj
4 tojás
10-15 dkg porcukor (amennyit jól felvesz a massza)
10-15 dkg kakaó (amennyit jól felvesz a massza)
mazsola, rumos magvalt meggy, esetleg tördelt dió, mogyoró, tetszés szerint
kevés méz (szép fényes lesz tőle a csokoládémáz)
Készítési idő: max. 45 perc
Elkészítés:
A puha vajat, a porcukrot, a tojást, majd a kakaót jól összekeverjük és odatesszük melegedni egy fazékban a tűzhelyre. Fakanállal kavargatjuk addig, amíg az alkotórészek elelegyednek.
Az összetördelt háztartási kekszet kavargatás közben hozzáadjuk, és addig együtt főzzük lassú tűzön, ameddig a kekszdarabok „jól felveszik a masszát” (magukba szívják a masszát). Nem szabad túlfőzni!
Az őzgerincformát felvágott nejlonzacskóval ki kell bélelni olyan nagyságban, hogy a szélén maradjanak behajtható részek. A masszát melegen bele kell kanalazni, majd elsimítani. A nejlon szabadon maradt végeivel teljesen beborítani. Legalább egy éjszakán keresztül hideg levegőn kell tartani, hogy jól megmeredjen. Másnap a nejlonból kibontani, tálcára helyezni, kókuszreszelékkel díszíteni!
S.F.
Új hozzászólás