Felnőni és megnyílni

A kiállítás sajtótéjékoztatója

Felnőni és megnyílni címmel a napokban kiállítás nyílt a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus főépületének aulájában.

A megnyitóval egybekötött sajtótájékoztatón Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke és dr. Jávor András, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese hangsúlyozták, hogy az egyetemnek is vállalnia kell a nevelési szerepet, és ezen szükséges javítani.

A kiállítás ötletgazdája Zölei-Szénási Ráhel és a Szegedi Református Egyetemi Gyülekezet.

A kiállítás műfaja interaktív kiállítás, mert a képekkel, szövegekkel gondolkodásra, aktivitásra szeretnék serkenteni a látogatókat, hogy aktív résztvevői legyenek a látottaknak. Ezenkívül játék, játékos feladatok, tesztek szolgálják a téma személyes elmélyítését

Czagány Gábor lelkész elmondta: - A kiállítás egy kurzusból született meg, amely az egyetemre érkező, még fiatal felnőttekhez szól. Tapasztalatunk, hogy ezek a fiatalok lelkületben, gondolkodásban és meglátásban még egyáltalán nem tartanak a felnőtté válás magas fokán. A magas jelentkezések száma megmutatta, hogy erre valóban óriási igény van. Ahogy megérkeztek a fiatalok és elkezdtük a kurzust, úgy már tapasztaltuk, hogy amibe belekezdtünk, az nagyon-nagyon égető téma és nagyon fontos, amivel foglalkozunk. Fél évvel később már dupla létszámban hirdettük meg a következő kurzust, és amit az előző kurzus tagjai számára felkínáltunk, úgy neveztük el, hogy interaktív szeminárium, aminek az volt a célja, hogy elkészítsünk egy kiállítást, amit eredetileg a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóra szántunk.

Egy koordinátor segítségével alakultak munkacsoportok, amelyek dolgoztak a kiállításon, és egy félév kellett ahhoz, hogy ez az anyag megszülessen. 

Kozma Andrea, a kiállítás koordinátora hozzátette: - Voltunk Tatán a Csillagponton, ahol szabadtéren egy sátorban volt kiállítva. De úgy néz ki, hogy Erdélybe is sikerül tovább vinni, Kolozsvárra és Marosvásárhelyre, mivel ide is van meghívásunk. Igazából mi nyitottak vagyunk, akárhova meghívnak a Kárpát-medence magyarlakta területeire, nagyon szívesen elvisszük és bemutatjuk, hogy mások is hallják és lássák ezt a jó lehetőséget.

A kiállítás az alábbi helyszíneken és időpontokban tekinthető meg:

Február 22-26. - Debreceni Egyetem Kassai úti Campus, Campus Hotel

Március 7-11. - Debreceni Egyetem Egyetem téri Campus, Főépület, Díszudvar

S.E.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.