Évek óta csirkemell felhasználásával készítem a nálunk disznóhúsból megszokott barassóit. Már nem emlékszem, hogyan fedeztem fel, és miként álltam rá a csirkemelles változatra. De legalább diétásnak is mondható, főként, köret nélkül fogyasztva. Hiszen a csirke és a borsó nem éppen a leghizlalóbb, koleszterintermelő ételeinkhez tartozik.
Elkészítése:
Forró olajban megpirítom a kis kockára vágott, tisztított melleket, sóval, borssal ízesítve. Félpuha állapotában, amikor a hús leve lefőtt, kevés vizet hozzáöntve, ami éppen ellepi, készre főzöm, míg a lé nagyrészt elpárolog. Egy egész üveg befőttes, tisztított borsóval összekeverem. Már tálalható is.
Köretként sült krumpli ugyanúgy ajánlott, mint a disznóhúsos változatához, illetve savanyúság. Bár magában fogyasztva is laktató étel.
Hozzávalók:
1 kg csirkemell, pár ek. olaj, só, bors, 1 üveges zöldborsó.
D. B.
Új hozzászólás