Debrecen és a díjnyertes Buzánszky

A díjátadás  Fotó: MSÚSZ

A Debreceni Egyetemen minden félévben megrendezik az egyetem polgárai számára a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupát (BJLEK). A 2022-es év kezdete a szokásosan elindult, a jelenleg is zajló őszi félév mellé egy különleges meglepetést is tartogatott a Debreceni Egyetem számára.

A járvány miatti kihagyás után, immár ismét nézők jelenlétében rendezték az Év Sportolója Gálát, amelyen a Magyar Sportújságírók Szövetségének díjait adták át. Idén 64. alkalommal tartották az eseményt, ezúttal pedig először élő adásban egy új kategória trófeáját is kiosztották, amellyel az Év szabadidős sporteseményét díjazták. Az elismerésre pályázni lehetett, a BJLEK szervezőbizottsága pedig élt a lehetőséggel – sikeresen. A kategória győztesének nevét tartalmazó borítékban rejlő papíron pedig a Debreceni Egyetem rendezvényének neve állt. Az elismerést jelképező díszserleget Bács Zoltán, az egyetem kancellárja vette át.

A versenykiírásban évről évre egyre több jelentkező csapat neve tűnik fel az Aranycsapat legendás védője, Buzánszky Jenő nevét viselő bajnokságban. A szervezésében rendre tapasztalni, hogy a hiányosságokat igyekeznek kiküszöbölni a rendezők és folyamatosan próbálnak élni a fejlesztés, fejlődés lehetőségével. Különlegessége a sorozatnak, hogy nem csupán a magas színvonalú futballt képviselő, akár országos szinten is gyakran megmérettető csapatok álnak ki egymás ellen a legfelső osztályban, hanem az alacsonyabb divíziókban a mozgás szeretete miatt focizni vágyó egyetemi polgárok is részt vesznek. Ennek jutalmaképp most tehát nem csupán szóban, de fizikailag is kitüntették a szervezőket, az egyetemet, egyúttal pedig a várost. Ahogy a BJLEK Facebook-oldalán megjelent közleményben olvasható:

„Nagyon büszkék vagyunk és hiszünk benne, hogy tudunk még tovább fejlődni és az országos siker után még nagyobbat is elérhetünk!”

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.