3X3: második nap, újabb magyar győzelem

Pályán a magyarok

Szerdán folytatódott Debrecen főterén a 3X3-as kosárlabda U18-as világbajnokság. Ezúttal a magyar fiúké volt a főszerep, akikre immár teltházas közönség volt kíváncsi a helyszínen.

Az időjárás jóval kegyesebb volt az érdeklődőkhöz és a szervezőkhöz, mint kedden. Napsütés és kellemes, nyárvégi időt adott a természet ahhoz, hogy ismét útjára induljon a labda. Látványos megmozdulásokból, kiélezett csatákból és meglepően egyoldalú találkozókból ezúttal sem volt hiány. Elég csak a nők holland – román párharcát említeni, amely 14-13-as eredménnyel zárult. Vagy épp azt a férfiágon rendezett Oroszország – Dominika megmérettetést, amelyen hosszabbítás döntött az oroszok javára, az utolsó sípszó után pedig, mondhatnánk, „Aranygól” utáni 21-20 állt az eredményjelzőn. A nap végén a lányoknál Indonézia Németországgal nézett farkasszemet, a németek pedig nem kegyelmeztek. Az indonézeknek egészen a hajráig mindössze egyetlen találata volt, a közönség pedig minden próbálkozásuknak úgy éljenzett, mintha rezdült volna a háló. Végül 4-19 arányban maradtak alul.

No, de nézzük a mieinket. A Kalassai Martin – Ságodi Róbert DEAC-párossal, illetve Balogh Lászlóval és Pákozdi Csongorral felálló magyarok először a nagy esélyes Litvánia ellen léptek pályára, de a szerencse nem állt mellettünk, és az erőfölény megmutatkozott. Végül 20-15-re nyertek a litvánok. Aztán újabb 3X3-nagyágyú ellen, a mongolok ellen szaladtak küzdőtérre a debreceniek által szintén jól ismert Lekli József tanítványai. Szoros küzdelmet hozott a meccs, ám a mongolok csak zárkózni tudtak, végül 16-14-es, megérdemelt hazai diadal született. A lányokhoz hasonlóan tehát immár a Magyarországot képviselő ifjú uraknak is van győzelme. A szurkolósereg pedig igen hálás volt. A lelátókon szinte egyetlen helyet sem lehetett már találni, teltházhoz méltó üdvrivalgás mellett született meg a fiúk első sikere a világtornán.

Csütörtökön újból a lányokon a sor, hogy meneteljenek, az ellenfél pedig Észtország lesz. A találkozót 20:55-től rendezik majd a Nagytemplom előtti arénában. A fiúk péntekig pihenhetnek, ők ugyanis akkor lépnek ismét pályára, Dominika és Oroszország korosztályos válogatottja ellen. Hétvégén pedig kezdődik az egyenes kieséses szakasz és, persze, érkezik a várva várt World Tour-sorozat.

A cívisváros sportéletével kapcsolatban egy külön érdekesség a végére: a nyolc nemzeti-mezes U18-as játékos közül már mindhárom klubszinten, a DEAC kötelékében kosarazó ifjú eredményesen vett részt a győzelmekben.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.