Vereség Dublinban, a debreceni meccs előtt

Az utolsó percben estek el a győzelemtől  Fotó: MTI (Illés Tibor)

A tizennégy mérkőzés óta veretlen magyar nemzeti alakulat a napokon belül rajtoló Európa-bajnokság előtt elkezdte főpróbáját. Kedden este Dublinban, Írország válogatottja ellen lépett pályára Marco Rossi legénysége.

A magyar válogatott hamarosan elkezdi szereplését a németországi kontinensviadalon, amelyen csoportjában a házigazdák ellen, a skótok, valamint a svájciak ellen lépnek pályára Schafer Andrásék. Az írek elleni meccsel együtt még két összecsapás várt a magyar legénységre – egy idegenbeli környezetben, valamint egy hazai pályán, Debrecenben Izrael ellenében. Írországba nem csupán a csapat utazott el a felkészülési csatára, hanem jókora szurkolósereg is elkísérte a főszereplőket, ezzel is megmutatva, hogy a magyar szurkolók egyedülálló tábort, egységet alkotnak Európa- és világszerte egyaránt.

Az összecsapást a kulcsemberekkel felálló, fehér mezes magyar csapat kezdte jobban, Loic Nego hamar megpróbálta bevenni Kelleher kapuját, majd negyedórához közeledve Varga Barnabás harciasságának köszönhetően újra Nego elé került a labda, ám jobbal tizenhárom méterről újfent célt tévesztett. Meglehetősen nagy nyomást gyakorolt ellenfelére a magyar csapat, ez pedig leginkább a mezőnyfölényben mutatkozott meg. Mindennek ellenére mégis a hazaiak szereztek vezetést a magyar tizenhatoson belülre betörő Idah révén. Nem tartott azonban sokáig az ír öröm, hiszen Willi Orbán beadásból érkező asszisztját az első félidő hajrájához érkezve Lang Ádám váltotta gólra – ekkor már Kelleher sem tudott megálljt parancsolni a magyar lövésnek. A felek 1-1-es döntetlennel vonultak pihenőre a szünetben.

A fordulást követően nem volt túlságosan nagy iramú a találkozó. Némi eseménytelenségbe csapott át az első félidei magyar roham, a túloldalon pedig a Gulácsit váltó Dibusz Dénesnek sem akadt sok dolga. Az izgalmakat sokkal inkább a játékon kívüli események fokozták. Függetlenül attól, hogy tét nélküli meccsről volt szó, az indulatok valósággal forrtak, elég csak Szoboszlai Dominik és Parrott szócsatájára gondolni, amely eset mindkét fél számára sárga lappal ért véget. Már szűk félóra is eltelt a második félidőből, amikor élénkülni kezdett a magyar támadóharmad. Kleinheisler László és Callum Styles is rendre feltűnt akcióban, ám a második magyar találat váratott magára. A hajrára újfent megélénkült a játék, mind verbálisan, mind pedig fizikailag. A 81. percben húsz méterről Sallai Roland próbálkozott, laposan középre guruló labdáját könnyedén fogta a hálóőr, aztán hosszú idő után ír akció következett, amely támadás eredménytelen szögletben ért véget. A hosszabbítás első percében Szoboszlai végezhetett el balról szögletet. Az írek gyorsan megszerezték a labdát, kontráztak, Parrott pedig Dibuszig menetelt. A magyar kapus bele tudott érni, ám a játékszer a hálóban kötött ki: 2-1. Ez lett a végeredmény.

Noha a veretlenség megszakadt, a vereségnek hosszútávú kihatása remélhetőleg nem lesz, hiszen tét nélküli találkozón maradt alul a magyar válogatott. Folytatás az Eb előtti utolsó megmérettetésen szombaton, Izrael ellen, a Nagyerdei Stadionban.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.