Választás 2014 – Vona: a Jobbik-kormány első évének végére látványosan javulni fog a közbiztonság

Gyöngyös, 2014., április 5., szombat (MTI) – Vona Gábor közlése szerint a Jobbik kormányra kerülése esetén az első napon megkezdik az elszámoltatást, az első hónapot a megélhetési körülmények javítása tölti majd ki, az első év végére pedig látványosan javulni fog a közbiztonság.

 

    A Jobbik elnöke a gyöngyösi kampányzáró fórumát megelőző, szombati sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a közbiztonság javítását egyebek mellett a vagyon elleni bűncselekmények visszaszorításával és a csendőrség felállításával kívánják elérni.   Vona Gábor elmondta: a bűnözőket önfenntartó börtönökbe zárnák, ahol legalább a fogvatartási költségeket ki kell termelniük.

    A Jobbik miniszterelnök-jelöltje úgy értékelte, hogy jelentősen csökkent a rendőrségbe és az igazságszolgáltatásba vetett bizalom Magyarországon.   Bírálta, hogy a Fidesz a szabálysértési értékhatárt 20 ezer forintról 50 ezer forintra emelte, mondván: ezzel "a tolvajokat arra bátorította, hogy még többet lopjanak". Vona Gábor közölte: a Jobbik kormányra kerülése esetén a szabálysértési értékhatárt ötezer forintra fogja csökkenteni.   Az ellenzéki pártvezető arról is beszélt, hogy a rendőrséget a "tisztességes emberek biztonságérzetének erősítésére" fogják használni, nem pedig "útmenti traffipaxos adóbehajtónak".   Vona Gábor azt mondta, európai mintákra alapozva állítanák fel a rendőrséggel közös vezetésű, ám attól függetlenül működő csendőrséget, amelynek kizárólag a helyi közbiztonság megerősítése lenne a feladata.   Vona Gábor kitért a halálbüntetés visszaállításának kérdésére is, és úgy foglalt állást, hogy erről kizárólag egy népszavazás dönthet.

    Kérdésre válaszolva kijelentette: a Jobbik kormányra kerülése esetén meg fogja vizsgálni a bérrabtartás lehetőségét is, amely "nemzetközi intézmény". A lehetséges partnerországok közül Oroszországot sem zárják ki - jelezte.

    Lakossági fórumán Vona Gábor egyebek mellett arról beszélt, hogy minden idők legdrágább és legkorruptabb választása jön vasárnap. Az MSZP a feledékenységre, a Fidesz a hiszékenységre, a Jobbik pedig a józan észre és a tiszta szándékra épít - hangoztatta a Jobbik elnöke.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.